Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Кузман Маринков успокои феновете на отбора, че разделите с основни играчи в последните дни са следствие на предвидени действия, а не на разпад на отбора. 

От началото на този месец "железничарите" се разделиха с Дани Кики и Пауло Серджо, а скоро се очаква към тях да се присъедини и словенецът Дино Мартинович. Но според Маринков няма поводи за притеснение. 

"В Локомотив нещата винаги са имали динамичен характер. Смятаме, че треньорът има право да преценява от кои играчи на какви постове има нужда. Спокойно, Локомотив не се разпада. Смятаме да подобряваме нещата и искаме да привлечем 4-5 нови футболисти", заяви Маринков пред Канал 3. 

В сряда от клуба обявиха официално раздялата с Пауло Серджо, а сега шефът потвърди и за тази с Кики. Досега само самият играч беше обявил, че напуска "Лаута", но потвърждение дойде и от ръководството. 

"На Дани Кики се разчиташе много, но не знам защо се получи така с него след раздялата с Мартин Камбуров. Той изпадна в ситуация, след която изгуби ритъм. Явно не се получи стиковане между треньори, ръководство и самия него. Не е имало скандали."

"Пауло Серджо също вече не е част от отбора. Имаше промени и в администрацията, но те дойдоха след боя на феновете в мача с ЦСКА-София. Всички искаме отборът да е по-напред в класирането, но затова трябва играчите да дават максимума от себе си", заяви Маринков и коментира намеренията на италианския бизнесмен Манчини да купи клуба. 

"Не съм запознат с плановете на този човек, но той е допуснат до спортния комплекс на Локомотив по нерегламентиран начин", беше коментарът по темата от страна на Кузман Маринков.