Отборът на Левски гостува на Локомотив Пловдив днес от 21 часа в двубой от втория кръг на Първа лига. За "сините" това ще е първи мач в шампионата, след като двубоят им срещу Лудогорец на старта бе отложен заради ангажиментите на двата тима в Европа.

В четвъртък тимът на старши треньора Николай Митов претърпя крах на стадион "Георги Аспарухов" и след втора загуба от хърватския Хайдук напусна Лига Европа. 

Локомотив Пловдив пък стартира с победа над новака Етър Велико Търново, налагайки се с 2:1.

Двубоят Локо Пловдив - Левски можете да следите минута по минута в GONG.BG, да гледате в GONG PLAY и по DIEMA SPORT, както и да слушате по Дарик радио.

Обертан с първа тренировка в Левски

Часове преди злощастния мач с Хайдук Сплит, Левски привлече поредната си звезда. "Сините" подписаха с бившия футболист на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл Габриел Обертан. 

В лагера на пловдивчани пък не бе никак спокойно, след като клубът се раздели със своята жива легенда Мартин Камбуров. Нападателят влезе в конфликт със собственика Христо Крушарски и двете страни решиха да прекратят взаимоотношенията си.

В Левски да работят, а не да се вайкат

Симеон Райков тренира с Локомотив, но на този етап все още не е подписал. Ивайло Марков, Димитър Везалов и Пауло Серджио са с контузии от мача с Етър. В групата след изтърпяно наказание се завръща Парвизджон Умарбаев. В сметките на Войн Войнов влезнаха и новите попълнения Георги Пашов и Марк Бедиме. 

Вероятни състави:

ЛОКО ПД – ЛЕВСКИ 0:0

Локомотив Пд Пиргов, Крумов, Николов, Марков, Велковски, Умарбаев, Траянов, Бакалов, Серджио, Марчев, Дани Кики

Левски: Митрев, Цветкович, Пиргов, Сандберг, Горанов, Рошу, Панайотов, Гомес, Вутов, Прохазка, Буш

Стадион: Локомотив, Пловдив

Съдия: Станислав Тодоров