Решителните мигове от сезона в Първа лига вече чукат на вратата. Под тепетата Локомотив Пловдив и Черно море ще определят името на отбора от втората осмица в шампионата, който ще излезе в бараж за Лига Европа срещу заелия третото място в челната шестица тим.

На стадион "Локомотив" екшънът започва в 19,45 часа, а сблъсъкът можете да проследите минута по минута в Gong.bg, чрез прякото предаване на DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, а също и на честотите на Дарик радио.

"Моряците" на Илиан Илиев имат предимство от 2:1 след успеха в първия мач, но голът на Филип Михалевич в края на срещата оставя всички шансове пред Локомотив.

За съжаление на техните фенове мачът пропуска един от най-важните за "смърфовете" през пролетта - нападателят Анте Аралица. Той бе наказан за 3 мача след червения си картон на "Тича", който беше, меко казано, спорен и резонира в клубна декларация, призоваваща реферът Николай Йорданов да бъде наказан.

В същото време Мохамед Муса бе освободен от тима, а след края на сезона предстои раздяла и с централния защитник Стивън Езе, който попадна в разширения състав на Нигерия за Мондиал 2018. Освен Езе през лятото "железничарите" напуска и Димо Бакалов, който за втори път в кариерата си ще облече екипа на Лудогорец. Заради този трансфер Бакалов е извън сметките за мача, същото важи и за контузения страж Илко Пиргов.

При "моряците" единственият контузен е Мехди Фенуш. Мястото му в групата зае Николай Минков. Доста показателно бе, че преди този важен мач двама от местните таланти в лицето на Мартин Костадинов и Мартин Минчев подписаха нови договори с клуба.