Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че не е предлагал Наско Сираков за поста на президент на клуба.

„Изобщо не сме коментирали темата Наско Сираков. Не смятам да го предлагам, защото това не е моя работа. Аз като изпълнителен директор нямам сред задачите си да намирам президент на клуба. Аз с Наско Сираков съм приятел от дълги години, както и с Мъри. Мястото на Сираков във футбола трябва да бъде доста над оперативната работа, която аз изпълнявам в момента. Когато си постигнал успехи, е нормално да изчакваш нещо друго“, коментира Колев в интервю за „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Левски вероятно ще има спортен директор, когато се намери точния човек.“

„За спортен директор сме обсъждали имена, но не сме набелязали, защото това е двустранен процес. Левски е в много трудна ситуация, ако някой очаква да се изсипе златен дъжд на стадион „Георги Аспарухов“ това няма как да се случи. Левски трябва да мисли дългосрочно относно поста на спортен директор“, добави той.

„Средствата, които са инвестирани не отговарят на качеството, което отговаря за Левски. Футболистите не са подбирани, както трябва.“

„Габриел Обертан е минало за Левски. Той е футболист с визитка. Със сигурност един от най-добрите футболисти, които е играл в България. Той беше неуспешен експеримент за Левски. Ако беше дошъл при други условия, нещата щяха да са други, но не се случи така“, продължи изпълнителният директор на Левски.  

„Не очаквайте да коментирам заплатата на Обертан. Знам каква беше. За Левски беше жизненоважно да се раздели с него. Левски е европейски клуб. Нямам право да коментирам сумата, за която сме продали Обертан.“

„Раздялата със Славиша Стоянович беше абсолютно европейска. Много съм доволен как се случиха нещата. Много скоро ще стане ясно къде той ще продължи своята кариера и каква е била ситуацията. Той бе намерил верния тон към футболистите, но по една или друга причина резултатите, които той постигна не бяха удовлетворяващи.“

„Около Христо Йовов бе създадена медийна пушилка.“

„Мисля, че успяхме да се справим до някаква степен с взимането на правилните решения.“

„Таван на заплатите има от момента, в който аз пристигнах в клуба. Дори след затягането на коланите Левски ще има приличен бюджет и ще бъде конкурентен на останалите кандидати за шампионската титла“, допълни Колев.

„Опитваме се да намалим бюджета за заплати с 30%, но това няма как да стане веднага.“

„До този момент с нито един футболист не е воден разговор да си намалява заплатата. Такива разговори ще се водят, но след края на сезона. В момента такава тема няма да помогне на никой. По-важното е Левски да се представи по-добре до края на сезона и след това ще преценим как да процедираме. На този етап не са водени разговори нито с Яблонски, нито с Цветкович, нито с Кабрал за подновяването на техните договори“, каза още Павел Колев.