Локомотив Пловдив подписа договор с бразилския футболист с италиански паспорт Елитон Пардиньо Торета Жуниор. Срокът на контракта е за период от 2 години.

Локо Пловдив се отпуши при Акрапович, с 10 души би Пирин

Елитон Жуниор е роден в Сао Матеус в щата Еспирито Санто, Бразилия на 26 януари 1998г. (20 години). Състезавал се е за юношеските гарнитури на Фрагата, Фламенго и Наутико.

Акрапович: Играем мач за мач, след подготовката сме по-добре

Играе на позицията полузащитник. Талантът му е забелязан от световния шампион с Бразилия през 1994-та и дългогодишен капитан на Рома - Алдаир, който лично препоръча Елитон на Локомотив .

Футболистът се подготвяше под ръководството на Бруно Акрапович по време на лагера в турския курорт Анталия. 

"Много съм щастлив, че вече съм част от голям клуб като Локомотив. Това е страхотен отбор с богата история в България. Искам да спечеля с моята игра многобройните фенове на Локомотив и всички в клуба. За мен това е страхотно начало на кариерата ми в Европа. Още един път, чувствам се щастлив и доволен от този трансфер. Още не съм имал възможността да разгледам добре Пловдив, но от това, което виждам, градът и страната са едно прекрасно място", заяви Елитон Жуниор пред lokomotivpd.com.

Асен Георгиев с тежка контузия, аут е за 6 месеца

Иначе Елитон е осмото ново попълнение в състава на "черно-белите". През зимния прозорец Локо Пд си осигури услугите на вратарите Росен Андонов и Антони Милина, защитниците Мутафа Абдулахи и Стивън Езе, халфът Абделхаким Буна, нападателите Филип Михалиевич и Анте Арапица. В същото време 11 са напусналите, сред които личат имената на Пламен Крумов, Дани Кики и Дино Мартинович.