Септември София победи Локомотив Пловдив с 2:0 в двубой от 22-ия кръг на Първа лига. Победата дойде след голове на Чандъров в 30-ата минута от дузпа и Борис Галчев в 86-ата минута.

В 30-ата минута на мача от дузпа Асен Чандъров откри резултата за Септември, след като Дино Езе игра с ръка в наказателното поле след удар на Русев и съдията Никола Попов отсъди наказателния удар. В 86-ата минута на двубоя Борис Галчев с отличен удар по диагонала матира Луков, за да направи резултата 2:0 за столичани.

В 11-ата минута на двубоя Чандъров беше фаулиран пред наказателното поле на Локомотив, но Галчев стреля в стената изградена от футболистите на домакините.

Локомотив отвърна с два удара на капитана Димитър Илиев, но и двата не попаднаха в целта. Домакините натиснаха съперника си, но гол не падаше.

В 24-ата минута центриране на Буна към Карагарен, позволи на последния да стреля към Георгиев, но той около голлинията отклони кълбото, то удари страничната греда и се озова на терена.

Шест минути по-късно от дузпа Асен Чандъров се разписа, след като Езе игра с ръка в наказателното поле на Локомотив, след като удар на Русев вървеше към голлинията на Луков.

В добавеното време на първата част Езе стреля с глава към Георгиев, който отново беше на мястото си.

Още в първата минута на втората част Момчил Цветанов падна в наказателното поле, но съдията му вдигна жълт картон за симулация. Малко по-късно Мандианго излезе на голова позиция, но се замона и пропусна, в 53-ата минута отново той стреля добре, но Луков се справи.

Две минути по-късно Аралица падна в наказателното поле, отново нямаше дузпа. В 59-ата минута опасен удар на Илиев беше спасен отлично от Георгиев. Езе пропусна да изравни резултата с удар с глава в 64-ата минута.

След разменени няколко опасни атаки към двете врати се наложи на Луков и Георгиев да показват уменията си.

В 86-ата минута с отличен диагонален удар Галчев направи резултата 2:0 и подпечата успеха на гостите от София. В крайна сметка Септември спечели и вече има 20 точки и е на 12-ото място, а Локомотив е на 10-ото с актив от 26.

Ето и съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Луков, Езе, Нур Буна, Томашевич, Банович, Ангелов, Карагарен, Илиев, Аралица, Георгиев, Посинкович

Септември: Георгиев, Дюлгеров, Башлиев, Чандъров, Галчев, Русев, Глишик, Димитров, Николов, Алвеш, Мандианго

главен съдия: Никола Попов