Деветият кръг в Първа лига противопоставя два отбора в коренно различно състояние на духа, когато говорим за ранния съботен дуел между Септември София и Локомотив Пловдив.

Мачът е от 17.30 часа.

Можете да следите развитието на срещата минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате двубоя по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMAXTRA, както и да го слушате по Дарик радио.

Столичани изживяват най-тежкия си период под ръководството на Николай Митов. Отборът се намира в поредица от 5 поредни загуби, а от началото на сезона има едва 1 победа и 1 равенство. След впечатляващия разгром с 5:1 над Черно море реално септемврийци са добавили само един гол на сметката си - при поражението 1:2 от Ботев Враца.

Локомотив от своя страна се намира в много различно състояние на духа. Пловдивчани удариха Левски с 1:0 в предния кръг и определено няма да страдат от липса на самочувствие. Двубоят срещу Септември се очертава като перфектната възможност "смърфовете" да се бетонират в топ 6.

Още повече, че те имат да мъстят на Септември за миналия сезон, когато се оказаха сразени с 1:3.

В лагера на "железничарите" все още имат проблеми с контузени играчи, като в лазарета са Димитър Везалов, Симеон Райков и Илко Пиргов. Възстановен от травма пък е Игор Банович, а се очаква новото попълнение Ожболт да направи дебют именно срещу септемврийци.

В Септември единственият контузен е бранителят Стилиян Николов.