В двубой от 16-ия кръг на Първа лига Лудогорец победи Локомотив Пловдив като гост с 1:0 след попадение на Натанаел през втората част. Домакините уцелиха греда чрез Посинкович, невероятен пропуск направи Карагарен в 86-ата минута. Домакините имаха претенции за две дузпи, но съдията Волен Чинков не намери основание да отсъди дузпа и при двете ситуации.

Още в 4-ата минута Клаудиу Кешеру стреля към Луков, но топката не намери целта. Малко по-късно и Натанаел не намери целта. Марселиньо също пробва мерника си, но не сполучи да се разпише.

В 18-ата минута дойде и едно много спорно положение, след като Моци избута в наказателното поле Димитър Илиев, но съдията остави играта да продължи. Локомотив се активизира в следващите минути, но Абдулахи пропусна, както и Ожболт не съумя да се разпише във вратата на съперника.

До почивката опасна атака на Лудогорец чрез Вандерсон беше спряна с флаг за засада, но такава нямаше в 42-ата минута на срещата. 

В 55-ата минута Натанаел отправи безопасен удар към вратата на Луков, но само 3 минути по-късно се разписа, след като получи добър пас от Марселиньо и се разписа във вратата на Луков.

Локомотив Пловдив изпусна да изравни резултата, след като Посинкович излезе на чиста голова позиция, но топката нацели страничната греда и се върна в Антон Недялков, който я изчисти напред в 71-ата минута на срещата.

В 81-ата минута Сисиньо игра с ръка в наказателното поле на Лудогорец, но съдията Чинков остави играта да продължи с корнер. Невероятен пропуск пред вратата на Лудогорец направи резервата Карагарен, който от няколко метра попаднал на чиста позиция стреля във вратаря на гостите.

В последните минути домакините натиснаха съперника си, но не сполучиха да изравнят. След този успех Лудогорец отново е на върха с актив от 41 точки, а Локомотив е на 8-ото място с 21.

Съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Луков, Петрович, Езе, Томашевич, Буна, Банович, Илиев, Ожболт, Посинкович, Абдулахи, Ангелов

Лудогорец: Ренан, Недялков, Сисиньо, Натанаел, Кампаняро, Дяков, Кешеру, Моци, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки  

съдия: Волен Чинков