Шампионът Лудогорец допусна домакинско поражение от Локомотив Пловдив с 0:1 в двубой от 3-ия кръг на Първа лига. В 87-ата минута Филип Михалевич се възползва от грешка на Форстър и донесе успеха на "смърфовете". Домакините пропуснаха дузпа чрез Кешеру, а на три пъти и гредите помогнаха на Луков.

В състава на Лудогорец титуляр започна Антон Недялков, а на пейката беше оставен Марселиньо, който се появи на терена след почивката.

През първата част още в 5-ата минута Вандерсон нацели гредата на Луков. Лудогорец натисна съперника си, но не успявашеда прониже вратата на локомотивския вратар. Лукас Саша стреля опасно, но Луков се намеси ефектно в 7-ата минута на двубоя. До почивката и Лукас Саша нацели страничния стълб на вратата на Луков.

В 48-ата минута на срещата съдията Станислав Тодоров отсъди дузпа за игра с ръка на Томашевич в наказателното поле на Локомотив, но Клаудиу Кешеру я пропусна, след като Луков я спаси. Жоао Пауло пропусна да открие резултата само две минути по-късно. Лукас Саша и Кешеру пропуснаха от изгодни положения. В 65-ата минута Томашевич игра с ръка в наказателното поле, но съдията прецени, че това е неволно и остави играта да продължи, но футболистите на Лудогорец спечелиха само корнер, но от него не произлезе нищо.

В 87-ата минута Филип Михалевич се разписа сред грешка на Форстър и донесе трите точки на Локомотив, като провдивчани се разписаха при единствения си удар към Ренан. В края на мача Лудогорец нацели за трети път гредата, след като и влезлия на смяна Швиерчок тресна напречната греда.

След този мач Локомотив има 3 точки в класирането, а Лудогорец има 4 точки. Това е първо поражение на Лудогорец в шампионата в последните 20 срещи, след като в първите си две срещи шампионите победиха Етър, и завършипа 1:1 с Берое.

Ето и съставите на двата отбора:

Лудогорец: Ренан, Недялков, Сисиньо, Моци, Форстър, Саша, Дяков, Кампаняро, Вандерсон, Мисиджан, Кешеру

Локомотив Пловдив: Луков, Везалов, Езе, Томашевич, Петрович, Умарбаев, Карагарен, Банович, Посинкович, Аралица, Нур Буна

съдия: Станислав Тодоров