Черно море победи Локомотив Пловдив с 2:1 в първи финален плейоф за седмото място в Първа лига. Головете за домакините паднаха в рамките на само 3 минути, след като Зехиров и Фенуш се разписаха, а за Локо почетното попадение реализира Михалевич, а в добавеното време Аралица от Локомотив Пловдив получи червен картон за грубо нарушение срещу Хасани.

В 61-ата минута на двубоя между двата състава Атанас Зехиров откри резултата в полза на Черно море, който с фамозен удар матира Милина. Три минути по-късно Фенуш удвои резултата, след като изкочи сам срещу вратаря на Локо и удвои. Филип Михалевич върна Локомотив в двубоя, след като беше оставен непокрит пред малкото наказателно поле и намали изоставането си в 84-ата минута на срещата.

Черно море започна по-активно срещата, но сякаш нещо малко не стигаше на футболистите на Илиан Илиев да се разпишат през първата част.

Георги Божилов, Георги Илиев и останалите футболисти на Морето всякак опитваха да матират Милина и отбраната пред него, но през първата част това не се случи. Гостите играеха доста внимателно, а при малкото ситуации през първата част така и не съумяха да преодолеят Макенджиев.

През втората част играта се оживи и в рамките на само 3 минути Черно море нанесе два голови удара. Първо в 61-ата минута с феноменален удар на Зехиров Черно море взе аванс, а само три минути по-късно Фенуш изкочи очи в очи с вратаря на гостите и удвои.

При една от редките си контри Локомотив стигна до почетно попадение, което остави шансове на пловдивчани за реванша. Филип Михалевич се разписа, след като беше оставен сам в малкото наказателно поле и се възползва от пас на Буна в 84-ата минута на двубоя.

В края на двубоя Аралица, който влезе като смяна получи директен червен картон за нарушение срещу Хасани в наказателното поле на Черно море.

Реваншът е в събота в Пловдив.

Ето и съставите на двата отбора:

Черно море: Макенджиев, Станчев, Фенуш, Василев, Божилов, Витанов, Зехиров, Илиев, Хасани, Димов, Кононго

Локомотив Пловдив: Милина, Везалов, Мохамед, велковски, Ангелов, Банович, Езе, Марчев, Райков, Нур Буна, Михалевич

главен съдия: Николай Йорданов