Кузман Маринков е новият изпълнителен директор на Локомотив (Пд). Новината съобщи собственикът на клуба Христо Крушарски.

"Назначих го по приятелска линия. Ако трябва да съм по-точен г-н Кузман Маринков има опит в управлението на Локомотив (Пловдив), обича отбора и със своите организаторски качества може да бъде много полезен", заяви Христо Крушарски.

Кузман Маринков беше вицепрезидент на Локо преди 10 години, когато начело на клуба беше покойния бизнесмен Александър Тасев. По това време "черно-белите" бяха един от най-стабилните и добри отбори в страната. Благодарение на контактите на Кузман Маринков с чуждестранни мениджъри и отбори в Локо заиграха бразилците Алекс дос Сантос, Даксон да Силва и Евертон Джилио-Том. По-късно Алекс дос Сантос бе продаден на италианския елитен тим Фиорентина, а Даскон да Силва и Емертон Джилио -Том направиха успешни кариери в България.

След като напусна Локомотив Кузман Маринков беше кмет на Белово. Назначението му на поста изпълнителен директор е от понеделник, 21 август./БТА