Локомотив Пловдив завърши реводния сезон с успех. Момчетата на Бруно Акрапович надделяха над Витоша Бистрица с 3:0 като гост в София в среща от 26-ия кръг на Първа лига (последен от редовния сезон).

Това бе трети пореден успех за "смърфовете" - след тези над Берое (4:1) и Дунав Русе (4:1), в последните три кръга на шампионата.

Витоша - Локо Пд

източник: LAP.bg

По веднъж гол през втората част за пловдивчани реализираха Един Бахтич (66'), Димитър Илиев (83') и резервата Ален Ожболт (90').

Витоша завърши срещата с 10 души, след като в 33-ата минута Михаил Милчев получи директен червен картон за нарушение срещу измъкващия се сам срещу вратаря на домакините Един Бахтич.

След тази победата "черно-белите" вече са 8-ми с 35 точки, докато Витоша е 11-ти с 25 пункта.

................................................................................

Витоша Бистрица - Локомотив Пловдив 0:3 (вижте срещата минута по минута ТУК)

0:1 Един Бахтич 66'

0:2 Димитър Илиев 83'

0:3 Ален Ожболт 90'

................................................................................

Първата част бе бедна откъм опасни положения. В 6-ата минута Един бахтич центрира от малък ъгъл от свободен удар. Топката падаше под гредата на вратата на Витоша, но стражът Християн Василев изби в корнер с една ръка. След ъгловия удар не последва нищо опасно за домакините.

В 21-ата минута Четин Садула се добра до топката пред наказателното поле на Локомотив Пд и стреля силно с десния крак по диагонал, но Мартин Луков внимаваше и улови.

Витоша - Локо Пд

източник: LAP.bg

В 33-ата минута Витоша остана с 10 души. Червен Димитър Илиев намери с пас в дълбочина Един Бахтич, който се измъкваше само срещу вратаря на домакините, но той бе повален с груб фаул от Милчев. Съдията не се поколеба и изгони Михаил Милчев.

Прекият свободен удар, на около 20 метра фронтално от вратата на Витоша, бе изпълнен от Димитър Илиев, който изпрати топката както над стената, така и над вратата на съперника.

В 47-ата миунта Петков Цанков открадна топката от играч на Локомотив Пд в средата на терена, спечели над 20 метра с топка в крака и стреля силно, но Луков улови.

Втората част започна с добър шанс за домакините. В 48-ата минута подаване от свободен удар отдясно качи топката на главата на Румен Гьонов, който насочи към вратата на Локомотив Пд, но неточно и кълбото премина в аут.

Витоша - Локо Пд

източник: LAP.bg

В 56-ата минута Димитър Илиев се измъкна зад защитата на Витоша, чукна си топката встрани покрай стража Василев, но тя избяга в аут. Остана съмнение за контакт между ръцете на вратаря и краката на Илиев, но самият "черно-бял" играч не падна на земята, а продължи да гони кълбото.

В 66-ата минута дойде и първият гол за гостите. Един Бахтич откри резултата за "смърфовете". Първо, акция отдясно позволи на Буна да извади на дузпата, откъдето Илиев стреля, но бранител на Витоша изчисти. Топката излезе в тъч, но кълбото бе бързо вкарано в игра и изсипано на далечна греда. Там Аралица комбинира с Буна вдясно от себе си. Вторият пусна успореден пас с полувисока топка към далечна греда, където Един Бахтич бе оставен сам и от няколко метра даде аванс на гостите.

В 75-ата минута Петков Цанков стреля от воле от границата на наказателното поле, но кълбото прелетя в аут. 4 минути след това Димитър Везалов шутира от дистанция, но право в ръцете на Християн Василев.

Витоша - Локо Пд

източник: LAP.bg

7 минута преди края на двубоя Локомотив Пд се добра до нов гол. Пас от дълбочина намери резервата Ален Ожболт зад защитата на Витоша. Словенецът излезе сам срещу вратаря на съперника и опита да го прехвърли, но опитът му никак не сполучи и той чукна топката по земя покрай Християн Василев. Все пак с доза случайност кълбото се претърколи към придвижилия се напред Димитър Илиев, който на празна врата удвои аванс на своя тим.

Точка на спора сложи резервата Ален Ожболт за крайното 3:0. Нападателят се добра до топката след грешно изчистване на Християн Василев, напредна с топка в крака, размина стража и на празна врата реализира финалния гол за своите.

Стартовите състави

Витоша Бистрица: Християн Василев, Тодор Гочев, Кристиян Кочилов, Четин Садула, Румен Гьонов, Петко Цанков, Михаил Милчев, Георги Купенов, Лъчезар Котев (Критиян Узунов 40'), Ивайло Лазаров (Георги Амзин 33') Стефан Христов (Емил Гъргоров 73')

Треньор: Росен Кирилов

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Милош Петрович, Димитър Везалов, Стивън Езе, Абделхаким Буна, Момчил Цветанов (Йосип Томашевич 85'), Игор Банович, Янко Ангелов (Первиз Умарбаев 57'), Един Бахтич, Димитър Илиев, Анте Аралица (Ален Ожболт 78')

Треньор: Бруно Акрапович