Локомотив Пловдив се класира за финала на баража за разпределение на местата между 7-о и 10-о място, след като победи Славия с категоричното 3:0 и с общ резултат 6:1 се класира за финалната битка, която е с Черно море.

Срещата започна лежерно, а Локомотив създаде първата ситуация пред съперниковата врата в 3-ата минута, когато Михалевич пробва да открие резултата, но не сполучи. Славия отвърна с удар на Чунчуков в 23-ата минута на срещата.

Локомотив Пловдив откри резултата в 26-ата минута, след като Умарбаев от границата на наказателното поле се възползва от пас на Димо Бакалов и се разписа.

До края на първата част двата тима си размениха по една опасност пред вратите, но голове не паднаха.

През втората част Локомотив удвои преднината си, след като Райков центрира от пряк свободен удар, а Янко Ангелов вкара с глава в 82-ата минута на срещата.

Малко по-късно Милчо Ангелов пропусна дузпа за "белите", след като Милина спаси, но вратарят на Локо игра не по правилата, тъй като излезе доста напред при изпълнението. Нарушение на Велковски срещу Александров накара съдията Станислав Тодоров да отсъди наказателния удар.

В края на двубоя Анте Аралица оформи крайния резултат 3:0 в полза на "смърфовете", след като далечен удар на Райков нацели напречната греда, а от близо Аралица се разписа. 

Така Локомотив Пловдив отива на финален бараж срещу Морето. Срещите ще се изиграят на 16-и и 19-ти май.

Ето и съставите на двата отбора:

Славия: Василев, Христов, Иванов, Александров, Шоколаров, Велков, Карабельов, Чунчуков, Милев, Ангелов, Узунов

Локомотив Пловдив: Милина, Велковски, Везалов, Езе, Мухамед, Нур Буна Умарбаев, Михалевич, Бакалов, Ангелов, Елитон

съдия: Станислав Тодоров