Локомотив Пловдив ще си сътрудничи с елитния италиански футболен клуб Торино.

Представителите на ръководството на "черно-белите" Кузман Маринков и Венко Рахталиев изкараха няколкодневен престой на Апенините.

Те проведоха среща с представители на домакините от Торино. Генералният директор на италианския клуб Антонио Коми, директорът на ДЮШ Масимо Бава и главният координатор Теодоро Копула приеха българската делегация. Те обсъдиха съвместното сътрудничество.

Концесията на стадион "Локомотив" ще бъде гледана през януари

Италианският клуб разполага с 53 юношески академии из цялата страна, една в Бразилия и една в Албания. Разгледана бе възможността такава академия да отвори врати и в България, където да се пренесе италианската методика за организация и работа с юношите.

Сътрудничеството между двата тима ще се изразява в обмяната на опит на треньори от Локомотив с италианските специалисти, тестване и подбор на талантливи юноши за развитие във футбола.

ФК Торино прие поканата да участва с отбор на турнира под егидата на Христо Бонев, който Локомотив ежегодно организира. Подготовка на някои от гарнитурите на италианците във високопланинската база на Локомотив в село Говедарци също не бе изключена като начин на сътрудничество. По този повод Теодоро Копула и неговият екип ще посетят Локомотив Пловдив и базата през месец януари.

Лудогорец угаси лампите на Локо Пд с класика

Пловдивският тим бе поканен да участва с отбор от детско-юношеската школа на престижен турнир, който ще се организира от ФК Торино през месец май 2018 година.

Всичко това е продиктувано от възможността и идеята Локомотив Пловдив да заработи по западна методика и да се взаимстват добрите практики от големите клубове по света.