Отборът на Локомотив Пд направи пълен обрат срещу Септември София до 3:1 в мач от 9-ия кръг на Първа лига. Столичани продължават с пропадането, като записаха шеста поредна загуба в шампионата на България.

Срещата се игра на Националния стадион „Васил Левски“. В голмайстори за победителите се превърнаха Анте Аралица, Бирсент Карагерен и Асен Георгиев. За състава на Николай Митов се разписа Ишмаел Байду.

Дебют за „смърфовете“ в този двубой направи Ален Ожболт.

Отборът на Септември започна много добре и по-агресивно срещата. В 9-ата минута след атака през центъра на терена, последва подаване в коридор на Фабиано Алвеш към Ишмаел Байду, който стреля, но покрай вратата на Локо Пд.

Може би донякъде закономерно домакините поведоха в резултата, въпреки че и Локомотив Пд имаше две възможности за гол, благодарение на Бирсент Карагерен и Анте Аралица.

В 19-ата минута домакините хванаха защитата на "смърфовете" неподготвена. Борис Галчев видя чудесно Асен Чандъров, той намери през центъра Ишмаел Байду, който вкара за 1:0. 

Играчите на Бруно Акрапович обаче бързо върнаха попадението. В 31-ата минута Парвиз Умарбаев центрира много добре от фаул, вляво от вратата на Валентин Галев, а Анте Аралица засече отблизо с глава.

Малко след това дойде и най-спорната ситуация през първото полувреме. Гостите имаха претенции за дузпа, които Никола Попов не уважи. „Смърфовете“ искаха наказателен удар за съприкосновение в накзателното поле на Септември между Димитър Илиев и Фабиано Алвеш. Димитър Илиев беше в по-добра позиция, но той пръв посегна с лакът в лицето Алвеш, за което съдията отсъди нарушение.

Седем минути след подновяването на играта след почивката, Локомотив Пд успя да обърне резултата в своя полза. Един фронтален удар на Димитър Илиев, затрудни вратаря Валентин Галев, който спаси мрежата си, но паднал на земята вече не успя да се намеси при добавката на Бирсент Карагерен за 2:1.

След гола, домакините отново се амбицираха и започнаха да поглеждат към вратата на пловдивчани. В 65-ата минута играчите на Николай Митов уцелиха гредата. След центриране от фаул на Борис Галчев, Иван Стоянов се извиси над всички в наказателното поле и засече, но топката се отби в гредата. Малко след това и Крис Гади се оказа на добра позиция, но отново отправи неточен удар.

Въпреки активните минути за столичани, „смърфовете“ отново стигнаха до гол от статично положение. След центриране от корнер към близката греда, Асен Георгиев излезе, засече топката и я прати в далечния ъгъл на вратата за 3:1.

След успеха Локомотив Пд затвърди позицията си в Топ 6. Тимът се изравни с Берое на 4-ото място с 16 точки след 9 изиграни мача. Септември София обаче в дъното – на 13-а позиция с 4 пункта.

23 снимки

Стартови състави:

Септември: Валентин Галев, Борис Галчев, Иван Стоянов, Александру Бенга, Васил Добрев, Фабиано Алвеш, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Ишмаел Байду, Крис Гади

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Милош Петрович, Асен Георгиев, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Парвиз Умарбаев, Янко Ангелов, Абделхаким Буна, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Анте Аралица

Гл.съдия: Никола Попов

Стадион: Васил Левски, София