Изключително интересно изказване направи президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски след мача с Витоша Бистрица. В него той нападна феновете, които не спират да протестират срещу него в последните мачове и го призовават да напусне. Според бизнесмена, техните протести са заради пари. 

Той говори също така за амбициите на отбора в турнира за Купата на България, както и гласува пълно доверие на наставника Бруно Акрапович, с когото имаше среща преди няколко седмици и според него тя е дала положителен резултат. 

Ето и какво заяви Крушарски по всички теми: 

"По-хубаво нещо от това Локомотив да бие, няма. Отдавна отборът не беше записвал три поредни победи с хубав резултат. Това показва, че Локомотив е жив и е отива натам, където трябва да бъде. Мисля, че показаха и в трите мача момчетата игра. Това е моята цел. Могат и да паднат, но да играят, да се борят мъжки. Това е моето мото." 

"Не ни пречи да играем в Европа и през този вариант, ако разбира се пак не си стегнат багажа по-рано и решат да си тръгват. Всичко това е цел, ние винаги сме имали цели, защото без тях човек е нищо. Ако нямаш цели, седи си, почивай си и не върши нищо." 

"Аз съм човек, който прави нещата с приказки. Тук не става въпрос за пари, става въпрос за тънка психологическа игра. Аз успях да намеря ваксата с помощта на спортния екип и резултатите не закъсняха." 

"Александър Станков за три мача може и да е направил нещо, но неговата задача е да прави селекцията за лятото. Не да гледа това, което се случва сега, а да прави селекцията за лятото. Има положителни неща от него в играта, защото много от играчите са играли при него и го познават. Явно си говорят, но аз не се бъркам в спортната част." 

"Защо да не си мечтаем за Купата? Ние сме най-младият отбор, нашата средна възраст е 23-24 години. Не виждам български отбор, който да играе 90 минути, освен Лудогорец, така че нищо не ни пречи да изненадаме публиката за Купата." 

"Отдавна съм казал, че Бруно Акрапович е треньор и ще остане треньор. Никога не съм казал, че ще го уволним. Тия спекулации в България се правят най-често от хора, които се опитват по някакъв начин да пречат на развитието на Локомотив. Тази попара я ям четири години и виждам накъде духа вятърът." 

"Аз не виждам в отбора кой да играе против треньора, това го няма. Когато стоиш зад треньора, трябва да си твърд, за да се усеща по цялата верига. Имаше колебания от негова страна, но той си взе поука от разговора в София и нещата се промениха на 360 градуса." 

"Аз с фенове на Локомотив... Има фенове и фенове. Градивните фенове могат да говорят с мен. Фенове, които са деградивни, и си мислят, че като се почне концесията и ще потекат едни пари, които трябва да лапат, няма да стане. Ако аз извадя пари, ще се строи, ако не извадя пари, ще си останем на положението, което е сега." 

"Явно тези момчета разчитат на това, което е било преди време. Когато по някакъв начин са взимали дребни стотинки за дребни игри. Разберете, че Локомотив Пловдив е най-интригантският отбор, който съм виждал. Аз в целия си живот повече интриги не съм видял. Тамън се успокоиха нещата, почнаха: "Крушарски, времето ти изтече!" Ами ОК, утре си тръгвам, кой ще извади парите? Някой от тях ли?" 

"Да вземат да се замислят, да си разчовъркат кратунките, да вземат да си плащат билетите и да си подкрепят отбора, а не: "Крушарски, вън!", "Чаво, вън!", "Кой ли не, вън!". Защото в момента, в който им се вдигнат билетите, започват реването, защото те имат най-евтините билети в Първа лига." 

"Тези интриги се създават заради пари. Те си мислят, че сега, когато се вземе концесията, държавата ще изсипе едни камиони с пари и тия пари някой трябва да ги открадне. Цялата работа е в това. Ако не сте го разбрали, пуснете го сега. Всички пари за концесия, за стадион, за спортни бази, единствено излизат от моя джоб, друг няма."

"Имам партньори, които могат да помогнат със строителството, но те не са свързани с България и Локомотив. И феновете си мислят, че ако аз не съм, ще дойде друг. Нека дойде, да извади парите и му давам. Ще строим заедно, събирам си чуковете. Такъв досега не е дошъл. Те разчитат на дребни игрички, това са 30-40-50 човека. Пишели по табелата на Говедарци, нека си пишат." 

"В Пловдив аз съм чужд човек, но за четири години показах, че с ред и порядък в Локомотив се получават нещата. Колкото и да е, Локомотив е в средното положение. Колко пъти в предишните години този отбор е бил в по-добро положение?" 

"Някой може ли да извади статистика? Знае ли някой? Локомотив през целия си живот е бил в едно средно положение, освен 2004 г. Кога друг път е бил първо или трето място? Преди 100 години, когато нас не ни е имало." 

"Бъдете живи и здрави, журналистите, но бъдете вие откровени и смели, за да се изчистят нещата във футбола в България. Той ще заработи тогава, когато заработят школите. Школата на Локомотив е пълна със специалисти, които ги няма в други клубове." 

"Раздорът на феновете е, че не могат да се бъркат в школата. Остава ни да направим четири теренчета да има къде да тренират децата и ще видите първите плодове след две години. От 15-годишните вече има деца, които стават", заяви Крушарски.