Тимовете на Черно море и Локомотив Пловдив ще се изправят в първи сблъсък за двата състава от новия сезон в efbet Първа лига 2019/2020. Двубоят е в неделния ден от 21:00 часа на стадион "Тича" във Варна.

В лагера на Черно море имаше много промени през лятото. Съставът беше напуснат от редица ключови играчи през лятото и достигането до нивото от миналата кампания няма да лесна задача. Това обаче не плаши наставника Илиян Илиев.

“Със сигурност няма да сме същия отбор в началото, дори като самочувствие. Това обаче може да бъде наваксано със себераздаване, докато придобием нужната класа като отбор. Целта е да се върнем към нивото от миналата година“, коментира треньорът в предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

“Напусна ни цялата централна ос на отбора. Няма да е лесно. Не трябва обаче да се страхуваме от работа. Ако не сме готови за началото, то ще продължим да работим и през цялата кампания,за да се подобрим“.

“Не пускаме млади играчи за няколко минути само за да отбележим, че те са играли. Ние ги пускаме титуляри и то не само един мач. За заместници в зоната на централните защитниците в България има дефицит. Затова на другите постове ще се опитаме да компенсираме с добри млади играчи. Те обаче също трябва да подобрят много неща в играта си. Трябва да са по-агресивни и да играят с по-голямо самочувствие. Това са естествени процеси в развитието на един отбор“, продължи Илиев.

“Синът ми ще трябва още повече да се старае. Двугодишният период в Португалия трябва да му помогне. Надявам се натрупаният опит да му помогне и при нас“, завърши той.

При Локомотив Пловдив настроението със сигурност е приповдигнато. След спечелването на купата “черно-белите“ ще влязат с по-голямо самочувствие в новия сезон. Това се усеща и в думите на Бирсент Карагерен.

“Всичко зависи от треньора, от него зависи всичко, как ще играем. Срещу Лудогорец атакувахме и се справихме добре. Не успяхме за жалост да спечелим“, каза Карагерен.

“Стремим се да правим това, което иска треньора. За напред мисля, че ще играем в 3-5-2. Всеки се стреми да прави това, което иска треньора“.

“Добър треньор е Акрапович. Много държи на дисциплината. Трябва да свикваме с него, но за момента нещата се получават“, завърши футболистът на Локомотив.