Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев чистосърдечно призна, че не е имал представа за факта, че победата с 4:1 над Дунав Русе е бил неговият мач №100 с екипа на „черно-белите”. 30-годишният пловдивчанин, който стана и Играч на мача с 2-те си попадения в мрежата на русенци, не скри, че е по-радостен от цялостното подобрение при „железничарите”, отколкото на поредните попадения на сметката си.

През настоящия сезон Илиев има вече 7 попадения и 2 асистенции за Локо Пд в 23 шампонатни срещи. По тази причина той е и топреализаторът за отбора на Бруно Акрапович.

„Смятам, че днес изиграхме изключително мъдро цялата среща. Въпреки изравнителния гол, който можеше да ни стъписа, вкарахме 4 хубави гола и показахме на Дунав, че няма да си тръгнат с нищо оттук. Можеше и повече да са. Самият аз имах още едно положение още преди почивката, с което можеше да реша мача. Резултатът показва ясно разликата между двата отбора в този конкретен мач”, каза Илиев пред DIEMA SPORT.

„Моят стотен мач за Локомотив Пловдив? Не, не знаех, радвам се, че го ознаменувах с 2 гола. Хеттрикът можеше да е черешката, да. Винаги обаче съм казвал, че моята работа е да допринасям, не е важно дали аз съм вкарал или Анте е вкарал, или някой друг. Не мисля само за моята игра и моите голове. По-важното е, че Локомотив играе така – в два мача вкарахме 8 гола. Отдавна не сме били в такава форма. Започваме да се подобряваме в игрово отношение, за да дойдат повече хора на трибуните. Наистина феновете ни липсват.”

„Всеки отбор има трудни периоди. Не сме първите с миникриза. Важното е, че я преодоляхме в точния момент срещу силен тим като Берое. Предстоят ни най-важните мачове – през април и май. Надяваме се лека-полека да сме във форма тъкмо за тези двубои.”

„Резултатите говорят сами по себе си. С новата схема 3-5-2 играем добре, играта ни върви. Важен е и кой е съперникът, това се взима под внимание. Имаме футболисти, които могат да играят еднакво успешно и в двете схеми. Можем да кажем, че това също допринася.”

„Сто мача за Локомотив Пловдив не са много, но не са и малко. Не съм ги броил. Помня, че скоро направих 200 мача в Първа лига. Този двубой със сигурност ще го помня доста дълго време”, заяви още Илиев.