Капитанът на Черно море Георги Илиев заяви, че във футболистите има голямо разочарование от слабите резултата в последните шест мача от първенството. Той обаче е оптимист, че отборът ще успее да излезе от дупката, в която се намира, и ще започне да побеждава.

"Тежи ни, че не успяваме да вземем точки от мача с Ботев Пловдив. Нашата работа е да показваме най-доброто от себе си и да побеждаваме. Когато няма резултати, няма успехи, няма точки, е нормално да има разочарование... натрупано напрежение. Изисква време да излезеш от дупката след поредицата от слаби резултати. След мача със Септември и загубата за купата от Монтана се натрупаха доста негативи. Но заради начина, по който работим, рано или късно положението ще се нормализира", заяви Жоро.

"Когато виждам как тренират момчетата и след това начина, по който губим мачовете, ми е най-болно. Последният двубой паднахме след несъществуващ фаул, а срещу Левски - след несъществуващ корнер. Не че това е причината, но просто някаква липса на късмет ни спохожда. Може би нещо се е случило и трябва да изтърпим тези негативи. Надявам се всичко да си дойде на мястото съвсем скоро", каза халфът.

"Вече пети мач не успяваме да вкараме гол. Не мога да кажа, че сме създали толкова чисти ситуации в тези срещи, но пък имахме положения. Отдавам го на психиката. Нормално е да има напрежение в хората в предни позиции. След като изтърват няколко удобни ситуации, после е по-трудно да отбележат този първия гол, за да се отпушат", сподели още капитанът на "моряците".

Относно предстоящия мач в Пловдив, Илиев заяви: Отборът на Локомотив винаги е разполагал с един осезателен плюс и това е публиката. Дори в тежки и трудни моменти тя е била факторът, който ги води напред. Надявам се сега да успеем да ги победим въпреки тяхната публика".

Черно море без Божилов в Пловдив

Варненци гостуват на Локо Пд в събота  от 20.15 часа. Срещата може да следите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.