В изключителен голов мач Дунав победи Локомотив Пловдив с 4:3 в двубой от 35-ия кръг на първата шестица. Зрителите видяха седем попадения, две дузпи и червен картон, което достави истинска наслада на зрителите по трибуните и пред телевизионните екрани.

Головото шоу започна през първото полувреме. В 24-ата минута Юлиян Ненов беше точен и откри за "драконите". Точно в края на полувремето при образцова атака Дино Мартинович с мощен шут изравни резултата.

През втората част зрителите в Пловдив видяха пет гола. Самир Аясс направи резултата 2:1 за Дунав в 52-ата минута, а Мартин Камбуров изравни от дузпа малко по-късно за нарушение в наказателното поле на Будинов срещу Крумов.

Будинов обаче се реваншира за грешката си, извеждайки тима си отново напред от дузпа за нарушение на Пиргов в наказателното поле на локомотивци.

В 80-ата минута Иван Горанов извърши безумно нарушение срещу Карагарен през наказателното поле на Локо и беше изгонен. От отсъдения пряк свободен удар Диян Димов нацели гредата.

Бранимир Костадинов направи резултата 4:2 малко след като се появи на терена и не остави шанс на Пиргов с премерен и точен удар. В добавеното време на срещата Дино Мартинович с втория си гол фиксира крайния резултат на 3:4.

Русенци заемат 4-ото място в класирането с актив от 52 точки и 3 преднина пред Локомотив. Във седмата минута на двубоя неприятен сблъсък между Димо Бакалов и Марио Петков доведе до изваждането на футболиста на Локо от терена, а утре ще претърпи операция, тъй като носът пу пострада много лошо.

Съставите:

Локомотив Пловдив: Пиргов, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Траянов, Умарбаев, Марчев, Камбуров, Пауло Серджо, Бакалов

Дунав: Антонов, Петков, Патев, Ларин, Милчев, Димов, Аясс, Ненов, Карагарен, Шопов, Будинов