Дунав Русе сложи край на негативната си серия с победа над Локомотив Пловдив в мача от 30-ия кръг в Първа лига, Група Б на втората осмица. На Градския стадион в Русе "драконите" се наложиха с минималното 1:0 над "черно-белите". В герой за домакините пък се превърна Исмаил Иса, който с попадението си в 28-ата минута донесе трите точки на тима си.

Исмаил Иса: Победата бе много важна

Така "драконите" най-после прекъснаха черната си серия от седем мача без победа и се доближиха само на две точки от Етър. От друга страна Локомотив остава на втората позиция в Група Б с 36 точки, на 2 от Септември, който по-рано днес допусна загуба именно от Етър.

Акрапович: Трябва да сме готови за решителните мачове

През първите минути на срещата гостите бяха по-активни на терена, но не успяваха да организират добра голова атака. В 10-ата минута Веселин Марчев отправи първи удар към вратата на русенци след центриране на Янко Ангелов, но Луков спаси.

Пет минути по-късно обаче Дунав отговори с предизвикателството. Исмаил Иса без изведен отляво и със страхотен пас намери връхлитащия Красимир Станоев, който шутира, но Стивън Езе се оказа на пътя на топката и блокира удара му. 

Сходна ситуация само минута по-късно, но в наказателното поле на русенци. Мартин Ковачев обаче този път свърши работата на своя вратар, като успя да изчисти удар на Филип Михалевич.

След това пък Янко Ангелов стреля извън наказателното поле, а топката мина на сантиметри покрай покрай лявата греда на вратата на Луков.

Точно десет минути по-късно "драконите" откриха резултата. Исмаил Иса реализира първото попадение в срещата, след като успя да се добере първи до центрирана топка от Божидар Васев в наказателното поле. Кълбото се отклони в Стивън Езе, след което се удари в гърдите на Иса и влезе във вратата на Милина. 

В 36-ата минута "черно-белите" имаха отлична възможност да възобновят равенството. Ахмед Муса центрира топката отдясно в наказателното поле, там Димо Бакалов се извиси най-високо, за да засече с глава, но кълбото премина малко над напречната греда. 

Три минути преди края на полувремето. Михалевич си освободи пространство и отправи силен изстрел от границата на наказателното поле, Луков обаче успя да се намеси и да избие. 

Второто полувреме бе далеч по-обрано откъм положения. В 49-ата минута Юлиян Ненов се възползва от грешка в защитата на Локо Пд и шутира от границата на наказателното поле. Ударът му бе доста силен, но не особено добре насочен и мина над гредата. 

Три минути по-късно пък гостите изразиха претенции за дузпа. При центриране в наказателното поле на "драконите" топката срещна ръката на Христо Попадийн, Ангел Баялцалиев обаче не видя нередни действия и остави играта да продължи. 

Две отлични положения се откриха пред домакините и то в порядъка само на две минути. В 66-ата Карагарен получи топката на границата на наказателното поле и пусна към намиращия се в непосредставена близост Юлиян Ненов, който шутира, но право в гредата.  

В 68-ата пък Юлиян Ненов бе оставен непокрит и отправи мощен шут от дистанция. Мартин Луков обаче внимаваше и отрази удара му. 

В 82-ата минута Димитър Велковски имаше отличен шанс да изравни. Той преодоля няколко бранители на Дунав в наказателното поле и отправи удар, но не намери целта.

В последните минути "драконите" се активизираха в търсене на ново попадение във вратата на гостите. В 85-ата минута Исмаил Иса отклони с глава центриране в наказателното поле към Бирсент Карагарен. Той обаче остана под топката и не успя да засече във вратата на Луков. 

Секунди преди края на редовните 90 минути Ндиайе преодоля двама бранители отдясно, нахлу в наказателното поле и подаде към Ненов, но неговият удар бе блокиран от Стивън Езе.

В добавените минути Бирсент Карагарен остави тима си с човек по-малко на терена, след като си изработи втори жълт и съответно червен картон. Той бе изгонен, след като задържа с ръка Елитон и го събори на терена.

Вижте съставите на двата тима:

Дунав: 1. Луков, 14. Васев, 16. Ковачев, 4. Патев, 83. Попадийн, 31. Станоев, 94. Ненов, 17. Зитони, 10. Шопов, 7. Карагерен, 9. Иса

Локо Пд: 22. Милина, 6. Езе, 3. Абдулахи, 25. Мухамед, 21. Булят, 17. Траянов, 10. Марчев, 29. Ангелов, 7. Бакалов, 77. Аралица, 12. Михалевич

Стадион: Градски, Русе

Съдия: Ангел Баялцалиев