Футболистът на Локомотив Пд Димитър Илиев  беше избран за футболист на 25-ия кръг на Първа лига. Атакуващият футболист беше награден в традиционната анкета на Пресклуб България.

„Редуваме хубави мачове със слаби резултати. Това е запазена марка за отбора ни през този сезон. Радвам се, че се вдигнахме, защото бяхме в деликатна ситуация. Берое дойдоха на стадиона като фаворит, но можем да победим всеки. Целта е да изградим игрови облик, играем четвъртфинал за Купата на България, това също е добър шанс за нас. При избягване на ЦСКА на жребия и полуфинал, ако преминем през Етър се отваря добра възможност за нас”, коментира още Димитър Илиев.

„След като бихме Берое се успокоихме, и с Дунав показахме друга игра. Ако победим Витоша Бистрица вече ще имаме сигурност. Конкретна причина за спада не мога да назова. Очаквам феновете да се върнат, много е неприятно, когато феновете са на нож с президента. Не съм свикнал да виждам стадиона по този начин.”

„Има много чужденци в отбора, но това е практика за много отбори в България, не само за Локо Пд. Мое мнение е, че трябва да има повече българи, но за целта трябва да работят школите. След като сме на 9-о място трябва нещо да се промени, но не съм аз човекът, който ще даде някакви крайни мнения. За мен е по-добре да има повече българи, надявам се школата да започне да вади момчета. Българи срещу чужденци в съблекалнята, това е пълен абсурд, който се пише.”

„В последните два мача играхме силно вкъщи, но в първия мач играхме силно на „Герена”. Намирам прилика с Оливие Жиру заради брадата, сходни черти на лицата, казвали са ми често, че си приличаме, след като и двамата сме с бради”, коментира още играчът на Локо Пд.

„Когато Мартин Камбуров напусна клуба, аз бях много далеч от кухнята, от клуба, и не съм наясно. Но е жалко, че такава легенда не приключва кариерата си в Локомотив и не преследва този рекорд, който става все по-реален. Желая му да е здрав, защото на 38 години прави това, което много играчи на 25 години не могат. Ако продължава по този начин, нищо чудно да задмине Петър Жеков.”

„Факт е, че се чувствам добре, на този етап нямам намерение да приключвам с футбола.”

„Смятам, че Лудогорец ще стане шампион. Надявах се Левски да победи, за да стане първенството по-интересно, но Лудогорец за пореден път показа, че е с едни гърди напред”, завърши Димитър Илиев.