Двубоите между ЦСКА и Локомотив Пловдив през годините винаги са носили особен заряд, а какво остава, когато два от традициоонните родни тимове се сблъскат още на старта на сезон 2018/2019 в Първа лига?

Отговорите ще получим от 20,45 часа на "Българска армия", където феновете на домакините ще видят дебютния мач на новия наставник Нестор Ел Маестро в българсикия елит.

Всичко за двубоя може да проследите на Gong.bg. Срещата може да гледате по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT

Сърбинът с английски паспорт преживя първите си драматични мигове начело на "червените", като тимът имаше нужда от дузпи, за да отстрани латвийския ФК Рига в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

В реванша на стадион "Сконто" ЦСКА даде свидна жертва в лицето на бразилския ас Енрике Рафаел, който приключи със счупена ключица. Двата мача показаха, че тепърва предстои на отбора да преболедува раздялата с водещия си реализатор от миналия сезон Фернандо Каранга, а в негово отсъствие погледите ще бъдат вперени към новото острие - Мауридес Роке Жуниор. Бразилецът нямаше как да бъде картотекиран за двубоите с Рига, но нищо не го спира да дебютира именно срещу Локомотив Пловдив.

В последно време "железничарите" играят трудно срещу "червените" не само навън, но и изобщо. В последните 5 сблъсъка помежду им ЦСКА е без загуба, а най-скорошната победа на Локомотив датира от октомври 2016-а (постигната именно в столицата).

ЦСКА няма да може да разчита на възстановяващия се след операция Станислав Манолев, докато Кирил Десподов е наказан. В лагера на Локомотив кадровите проблеми са свързани с нападателя Анте Аралица, който трябва да изтърпява санкция. В лазарета пък са вратраят Илко Пиргов и полевите играчи Асен Георгиев и Петър Главчев.