Отборът на Черно море победи Локомотив Пловдив с 2:0 в двубой от 19-ия кръг на Първа лига. Попаденията за домакините отбелязаха Георги Илиев в 6-ата минута от дузпа и Дани Кики в 42-ата минута.

Варненци натрупаха 30 точки след като отново не допуснаха гол във вратата си и се изравниха с петия Берое във временното класиране в Първа лига.

Локомотив Пловдив остава девети в подреждането с 22 точки в актива си. Това е шести пореден мач без успех за „смърфовете”.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА

Още в 3-ата минута Аристоте Ндонгала опита удар в атака за Черно море, но Луков се намеси и спаси. Две минути по-късно Черно море получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Ален Ожболт срещу Жоржиньо в наказателното поле на Локомотив.

Георги Илиев бе точен от бялата точка за 1:0 за Черно море в 6-ата минута на срещата. Атака на Локомотив в 11-ата минута приключви с удар с глава на Анте Аралица, който не затрудни Георги Китанов.

В 15-ата Аралица пусна към Ожболт, който стреля, но топката мина покрай вратата на домакините от Черно море.

Жоржиньо пък стреля право в ръцете на Мартин Луков в 34-ата минута, а в 36-ата при атака за гостите Буна стреля, Китанов се намеси, а Карагараен опита да избие топката от ръцете му, при което бе отсъден фаул. В 38-ата минута Димитър Илиев стреля от пряк свободен удар, а Георги Китанов спаси.

Вторият гол за Черно море падна в 42-ата минута. Дани Кики реализира след като получи от Радослав Василев и стреля отлично за 2:0 в полза на варненци.

След почивката, в 49-ата минута Аралица опита да намери Ожболт, топката стигна до Мустафа Абдулахи, който обаче стреля неточно.

Черно море имаше отлична възможност за нов гол в 58-ата минута. Мартин Луков на два пъти спаси вратата си след удари на Виктор Генев и Пламен Димов. В 64-ата Петър Витанов стреля, но прати топката над вратата на пловдивчани.

Локомотив Пловдив удари греда в 78-ата минута и това бе най-доброто положение за гостите. Димитър Илиев стреля по посока вратата на варненци от далечна позиция, топката рикошира във Виктор Генев и се отби в гредата.

Аристоте Ндонгала пъс стреля встрани от вратата на Локо Пловдив в 86-ата минута и двубоят приключи с успех 2:0 за Черно море.

Стартовите състави

Черно море: Георги Китанов, Илиас Хасани, Пламен Димов, Виктор Генев, Юго Жан-Паскал Кононго, Аристоте Ндонгала, Васил Панайотов, Георги Илиев, Петър Витанов, Дани Кики, Жорже Винисиус Де Оливейра

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Димитър Везалов, Асен Георгиев, Лукас Масоеро, Абделхаким Буна, Мустафа Абдулахи, Димитър Илиев, Янко Ангелов, Бирсент Карагарен, Ален Ожболт, Анте Аралица