Черно море победи Локомотив Пловдив с 2:1 и взе минимален аванс в борбата за седмото място в ППЛ преди реванша в събота в Пловдив. През първото полувреме домакините бяха по-активният отбор, но не успяха да отбележат гол.

Първата ситуация за Черно море в мача бе в 3-та минута, когато Георги Божилов стреля от дистанция, но топката премина встрани от вратата на Локомотив. В 13-та минута Радослав Василев стреля към вратата на гостите със задна ножица, но топката излезе в аут.

В 20-та минута бе най-чистото положение през първата част за Локомотив, когато Симеон Райков стреля, но вратарят Благой Макенджиев улови топката. В 29-та минута Даниел Димов засече с глава топката след центриране отдясно, но ударът му бе слаб и вратарят на Локомотив Антони Милина улови топката.

В 38-та минута Георги Илиев стреля опасно от около 20-тина метра, но топката отново мина встрани от вратата на Локомотив.

В 49-та минута Атанас Зехиров можеше да вкара за домакините, но от границата на наказателното поле той стреля неточно.

В 54-та минута Георги Илиев с прецизен удар от около 25 метра се опита да прехвърли вратаря на гостите Антони Милина, но за късмет на Локомотив топката премина на сантиметри встрани от вратата. В 59-та минута домакините отново пропиляха чиста възможност.

Първо Атанас Зехиров бе изведен отдясно и стреля, но вратарят Антони Милина изби топката, а при последвата добавка Юго Кононго стреля високо над вратата от 4-5 метра. В 61-та минута Атанас Зехиров със страхотен удар по диагонал отдясно с външен фалц успя да изведе Черно море напред в резултата - 1:0.

В 64-та минута Мехди Фенуш се възползва от грешка на гостите в средата на терена, открадна топката, напредна и с техничен удар по земя удвои преднината на домакините. В 82-та минута Черно море можеше да вкара нов гол.

Георги Илиев центрира от фаул в наказателното поле на Локомотив, Даниел Димов игра с глава, но топката излезе в аут. В 84-та минута гостите намалиха пасива си. Абделхаким Буна проби отляво и центрира в наказателното поле на Черно море, където Филип Михалевич, който бе оставен непокрит, вкара за 1:2.

В добавеното време на мача вратарят на гостите Антони Милина предотврати сигурен гол, след като изби топката след опасен удар от пряк свободен удар на Георги Илиев. Във втората минута на даденото от съдията 2-минутно продължение Анте Аралица от гостите получи директен черевн картон. Срещата реванш е в събота от 19.45 в Пловдив.