Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович беше много доволен от представянето на играчите си в мача с Левски. Те нанесоха първо поражение на съперника, който беше лидер преди битката и той разкри каква е рецептата за това.

"Както и казах преди мача, стигнахме до победата с война. Левски има много добри единици, които могат да вземат всеки мач. Нашите крайни нападатели натискаха бековете им, търсехме контри. Притиснаха ни след почивката, но ние се отбранявахме добре и се справихме", заяви Акрапович пред DIEMA SPORT.

"Много е важно да водиш в резултата, за да играеш своя стил. В края на мача имахме още 3-4 шанса, които просто трябвапше да реализираме. Макар че тогава нашите момчета вече не бяха свежи в атака", добави специалистът и разкри още тънкости от успеха.

"За мен е чудесна работа от отбора, че не дадохме положение на Левски преди почивката. Това си говорихме с тях преди мача, такива ми бяха изискванията и те ги изпълнихме", сподели още Акрапович и добави какви са били идеите му за мача.

"Не исках да държим топката в нашата половина, исках поне с три подавания да изнасяме, за да можем да атакуваме през бековете им, защитои те са постоянно в атака. Получиха ни се нещата", каза още треньорът на Локо Пд и коментира контузиите на основни играчи.

"Понякога правиш неща, които не са популярни, но се получават. Банович беше контузен, ставаше добре, но се контузи още веднъж, макар и не страшно. Но Димитър Илиев се включи добре на неговото място и всичко е ОК."

"Труден мач стана и е логично да излезем с няколко контузии. Все пак играхме с лидера в класирането. Янко Ангелов не игра много мачове и затова е логично, така и с другите двама, които напуснаха с травми", добави още Акрапович и коментира как става така, че отборът му бие силните и пада от слабите.

"Не е толкова лесно, както всички мислят. По един начин се играе с лидерите, по друг с тези надолу в класирането. По-слабите отбори се борят за живота си, трябва да променим реда и дисциплината в защита и всичко ще си дойде на мястото", завърши Бруно Акрапович.