Локомотив победи с 1:0 като гост Ботев в очакваното с интерес пловдивско дерби. Двата съперника изнесоха постна продукция, но с по-разумната си игра "черно-белите" заслужено стигнаха до успеха. На стадиона в Коматево пристигна и собственикът на "железничарите" Христо Крушарски, за да подкрепи своите футболисти. Играта започва равностойно, като и двата тима се дебнеха за грешки.

В началото на срещата "жълто-черните" наложиха надмощие, а съперникът разчиташе на контраатаки. Постепенно темпата на играта спадна и двата съперника не успяха да създадат опасни положения за гол. Второто полувреме започна с териториално превъзходство на Ботев, но опасните атаки липсваха.

Играта продължи с твърди единоборства, при едно от които пострадаха капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов. В 78-ата минута влезлият на смяна Димитър Илиев вкара гол с глава след центриране от ъглов удар на Елитон Торета.

Домакините се опитаха да реагират, но не създадоха опасни положения пред вратата на съпeрника. В 88-ата минута при контраатака Вилим Посинкович стреля опасно, но Даниел Кайзер спаси. До края на срещата и Симеон Райков направи пропуск за "черно-белите", които задържаха преднината си и спечелиха победата.