Берое посреща Локомотив Пловдив в директен сблъсък за четвъртото място в класирането.

Двубоят може да проследите в Gong.bg, както и да гледате по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT в събота от 20 часа.

Берое ще трябва да се реваншира пред феновете си след двете последователни равенства при визитите на Етър и Дунав. По този начин старозагорци се отдалечиха от първите три отбора в първенството, а освен това бяха застигнати именно от Локомотив Пловдив.

В същото време "смърфовете" не успяха да постигнат победа в последния кръг при домакинството срещу Етър, но продължават добрата серия от мачове без загуба.

Само Лудогорец досега успя да вземе точка при гостуване на стадион „Берое” с 1:1 на 28 юли т.г.

В последните си 4 гостувания Локо Пд взе близки до максимума точки – 10 от 12 възможни. Единствената загуба на локомотивци навън бе на старта на шампионата – 0:2 срещу ЦСКА на „Армията”.

Димитър Кр. Илиев е пред своя мач №200 в Първа лига. До 2016 г. той държеше клубния рекорд за най-млад дебютант в елита. Той се появи за първи път на терена в шампионатен мач на 15 години, 11 месеца и 14 дни - на 11 септември 2004 г. при победата с 4:0 над Локо Сф.

Локо Пд е пловдивският тим с по-добър баланс срещу Берое в исторически план – спечелил е близо 47 % от двубоите си със заралии, докато процентът на победи на Ботев е 38 на сто.