Административният директор в Локомотив Пловдив и бивш наш международен съдия Атанас Узунов отрече категорично да е отправял критики към шампиона Лудогорец за това, че манипулира рефери, за да се радва на съдийски комфорт. Узунов уточни, че никога не би атакувал конкурент по такъв начин и може да обсъжда единствено двубоите на своя Локо Пд, където по думите му напоследък се натрупали толкова грешки в ущърб на „смърфовете”, които го накарали да се усъмни дали някога е бил футболен арбитър.

„Черно-белите” навлизат в решителна серия от мачове преди зимната пауза. На 1 декември пловдивчани гостуват срещу Верея, а после идва ред на градското дерби срещу Ботев (4 декември). Годината за тях ще приключи с визита срещу Черно море (8 декември) и домакинство на Ботев Враца (15 декември).

„Предстоящият с Верея е първи, следователно е и най-важен. Той е от изключително значение и от него зависи как ще влезем в дербито, което е във вторник. След този мач ще мислим и за двубоя срещу Черно море”, коментира Узунов пред Спортно шоу Гонг по Дарик радио.

„Да, наистина е лошо, че мачът е през седмицата и се очакват неприятни метеорологични условия. Момчетата са наистина концентрирани, надяват се да излязат с успех от този мач. Искат да зарадват феновете предколедно с подарък.”

„Мачът си е рисков. Затова в деня на мача билети на касите няма да бъдат продавани. С Ботев още преговаряме как ще си получат билетите – дали на нашите или на техните каси.”

„Наистина ще гоним дубъл над Ботев. Няма по-хубаво нещо преди Нова година да победиш съгражданите от Пловдив.”

„Против съдийството мога да се изкажа, но намесиха името ми относно клуба на Лудогорец. Нищо подобно не съм казвал относно колегите от Лудогорец. Затова призовавам колегите ви, когато взимат интервю от дадена личност, да си записват и да излиза само истината. Искам коректност. С никого не съм разговарял от споменатите журналисти.”

„Що се касае до съдийството, наистина в 4 поредни мача се събраха отсъждания в наш ущърб. Вече се чудя дали съм бил съдия или не съм бил. Изглежда не познавам новите тенденции. Правилата са еднакви: нарушение за пряк свободен удар в наказателното поле значи наказателен удар, игра с ръка в наказателното поле – също. Изглежда някои съдии се съобразяват все още с грандовете в българския футбол.”

„Собственикът Христо Крушарски ще се върне преди Коледа, така че най-вероятно, ако отборът се представи достойно в трите мача и си заслужи място в челната шестица, би могъл да получи коледни подаръци”, добави още Узунов.