Александър Станков вече не е част от Локомотив Пловдив. Това съобщи самият той пред в-к „Тема Спорт”. Доскоро Стамнков бе консултант на президента Христо Крушарски, като наблюдаваше и футболисти в България.

„Моята уговорка с Локомотив Пловдив приключи, тя беше до лятото. Работата, която се искаше от мен, съм я свършил. Моите планове така или иначе бяха свързани с чужбина, но използвах момента да помогна на Локомотив. Искам да пожелая успех на отбора и на прекрасните му фенове. Сигурен съм, че в бъдеще отново ще се видим”, коментира Станков и добави:

„Винаги съм бил в преговори с чуждестранни клубове, но засега няма нещо черно на бяло. Ще видим къде ще продължа, може да е в България, а може и извън страната да е. Няма драма, така се бяхме разбрали с ръководството на Локо - да съм до лятото. Имаше варианти да остана, но по-добре да потърся нещо друго. Много обичам и уважавам този клуб и пак бих работил за него.”

„Очаквам Локо да покаже добро лице в евротурнирите. Няма да е никак лесно, но и не е невъзможно да се остави следа. Важно е и каква селекция ще се направи. А публиката ще е много важен фактор. Отборът е приличен, но феновете са много силен играч. Оставил съм списък с футболисти, които съм наблюдавал през последните месеци. Става въпрос само за българи. Оттам вече клубът ще си прецени с кого да преговаря”, заяви Александър Станков.