Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович изригна срещу съдийството на Георги Давидов на мача с Дунав. „Смърфовете” загубиха визитата си в Русе с 0:2, но наставникът на тима хвърли основната вина върху рефера от Велико Търново.

Локомотив игра почти цял мач с човек по-малко, след кат още във втората минута Лукас Масоеро бе отстранен от игра за задържане на противников състезател в наказателното поле, а домакините получиха правото да изпълнят дузпа, с която поведоха в резултата.

„Какво не ни достигна ли? Когато пътуваш 4 часa и половина за мача, готвиш се през седмицата, даваш шанс на нови играчи, взимаш в състава си юноши, показваш сериозен морал, и в първата минута получаваш червен картон и дузпа… Същия съдия направи това и срещу Черно море. Тогава изчака до третата минута, сега го направи още в първата. Какво да коментирам повече”, запита Акрапович след края на срещата.

„След това ни липсваше алтернатива, липсваше и сигурност. Имахме два или три 100% шанса, но не успяхме да вкараме. Много лош ден за мен, много лош ден за футбола. Такива неща не ми харесват. Повече нямам какво да кажа.”

„Това не е дузпа, това не е червен картон. Дори и да е дузпа, няма тройно наказание във футбола. Дузпа, червен картон и играем с човек по-малко 92 минути. Не трябва да се прави по този начин. Преди мача казах, че знаехме, че може да се случи така. По-добре да не говоря повече по тази тема”, продължи още той.

„По принцип имаме играч и с качества. Давам им шансове, но искаме точки. Доволен съм от играчите. Създадохме шансове след всичко това, което се случи. Имахме добри подавания в последната третина.”

„Пак ви казвам, всичко отива на моята сметка. Аз съм решил така да играя в този мач. Не искам някои играчи, които играха да се контузят. Аз съм решил, рискувал съм. Нямаше да загубим мача, ако всичко беше наред”, каза още Акрапович.