Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович похвали представянето на футболистите си при равенството на „смърфовете” срещу Левски на „Георги Аспарухов” – 1:1. Сръбският треньор коментира играта на своите, както и изказванията на Симеон Райков, които предвещаваха двубоя, заявявайки, че кондиционното ниво на Райков дори не му позволява да играе и шах.

„Доволен съм от играта на отбора, но има съжаление, че не победихме. Изпълнихме плана на 100%, имаше някой моменти във фаза атака по начина, който исках, но сякаш резултатът е специалист. Имахме два 100%-ови шанса, но и късметът не ни достигна. От друга страна имахме шанс, че мачът не бе обърнат тотална в другата страна. Показахме желание и добър стил на игра. Свършихме страхотна работа при движението по терена”, стартира Акрапович пред DIEMA SPORT.

„Исках да подсигуря линиите и да имаме играчи на крилата им. Везалов и Езе нямат конкуренция при центрирания. Бяхме наясно, че трудно ще ни вкарат така. Стигна се до грешка при гола им”, допълни той.

„Пропуснахме, тъй като ни липсваше концентрацията и качеството на противника. Не бяхме на 100% в отделни моменти, но е рано да се отправят критики. Трябва ни още малко време, за да се изгладят нещата”, продължи босненският треньор.

„Има още двама футболисти, които трябва да картотекираме в понеделник. Вилим Посинкович имаше картони и нямаше как да играе. Предстои ни тежка програма”, констатира Акрапович.

„Има много качествени футболисти в българския футбол, но на темата „българи-чужденци” можем да говорим много. Този въпрос може да го поставите към Левски, които имаха 7 или 8 чужди играчи на терена. Аз лично се чувствам като българин, страхотно е. Имам много приятели тук и не искам да разграничавам нещата”, допълни треньорът на Локо Пд.

„Ще ви кажа за Райков. Всяко действие има противодействие. Той каза неща, които не съм коментирал и няма да влизам в детайли. Това са лоши неща за мен, понякога не съм реагирал, но сега дойде този момент. Играчите от бивша Югославия не са от моя квартал. Всичко беше Югославия преди, но сега имаме словенци, босненец, който е роден в Австрия. Лошо е да се говори по този начин. Ако той има проблем с мен, може да го реши по някакъв начин. И аз мога да кажа много лоши неща, но не искам. Пожелавам му всичко най-добро. Той може да има качества да играе за нас, но трябва да изпълни някои очаквания към мен, а не го прави. За да бъдем искрени, неговата кондиция е така, че е рисковано да играе шах”, завърши треньорът на пловдивския тим.