Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович остана доволен от видяното от момчетата си в мача с Дунав. В него те записаха втора поредна победа с 4:1, след като миналия кръг подчиниха Берое. Специалистът разкри и какъв е ключът към успеха.

"Ключът за успеха беше в желанието. Както и в предишния мач, така и сега променихме системата, затворихме съперника да не може да излиза от половината си. Имаме добри защитници, които успяват да вземат високите топки, имахме много шансове, вкарахме четири гола, но можехме да вкараме и още."

"Ако играеш добре, тази схема ти носи хубави атаки, когато се защитаваш си също силен. Мисля, че и за в бъдеще ще ползвам тази схема, защото момчетата се научиха да я прилагат. Йосип Томашевич се представя на много високо ниво, но няма всеки мач няма да е толкова лесен", заяви Акрапович пред DIEMA SPORT след мача и коментира липсата на основни играчи.

"Момчил Цветанов ни липсваше много, както и Везалов, да не забравяме и Умарбаев. Не е лесно да си без трима играчи, но хубавото е, че имаме широка скамейка и успяваме да компенсираме липсите на основни играчи", сподели наставникът и коментира конфликта между феновете и собственика Христо Крушарски.

"Не може всеки път човек да мисли само за хубави неща. Откакто съм тук, винаги има някакъв проблем. Аз обаче обичам футбола и се радвам на всичко, което се случва около терена. Моята работа е там и аз го показвам. Имаше случаи, в които играхме слабо - както срещу Септември и Етър. Тогава момчетата се събраха, направиха един разговор и даде резултат", сподели Акрапович и говори дали е имало ултиматум към него.

"Фейк нюз са тези ултиматуми. Имаше сбирка, на която си говорехме ои в очи, всеки си каза всичко. Радвам се, че момчетата имат качества и успяха да ги покажат. Винаги съм се чувствал сигурен, имам много близък контакт с г-н Крушарски, говорим си и преди мач, и след него", добави треньорът на Локо и сподели, че е спокоен за поста си.

"Вярвам и в собственика, вярвам и в своята работа. Работата на треньора е, когато имаш лоши моменти, да си вдигнеш отбора. Трябва да работим след всеки мач. Да, днес изглеждахме добре, но трябва да е така след всеки двубой", завърши Бруно Акрапович.