Отборите на Локомотив Пловдив и Нефтохимик не успяха да излъчат победител в двубоя си от 21-ия кръг на Първа лига. Мачът на стадиона в парка Лаута завърши без голове, въпреки че и двата тима имаха своите отлични шансове.

"Смърфовете"  приключиха срещата в числено намален състав, след като Иван Горанов получи втори жълт картон десет минути преди края. 

След равенството Локомотив събра актив от 34 точки и засега остава на четвъртото място във временното класиране, докато Нефтохимик е 12-ти с 19 пункта.

Първото полувреме протече равностойно, като чистите голови възможности не избилстваха, а всички по-интересни ситуации се случиха през вторите 45 минути.

Първият шанс в мача бе за гостите още в 5-ата минута. След грешка при изнасянето на топката в центъра на терена, Георги Вълчев отне и успя да изведе Венци Христов, който стреля по диагонала, но прати коженото кълбо покрай вратата на Ел Харуби.

Футболистите на Локомтоив отговориха с два поредни корнера пред противниковата врата, след които обаче не успяха да затруднят стража на гостите. В 19-ата минута Йордан Йорданов се опита да избие коженото кълбо след центриране от фаул, но за малко не я прати в собствената си мрежа.

Малко преди да изтече първия половин час от мача, гостите трябваше да извършат принудителна смяна в редиците си. Нападателят Венцислав Христов получи травма, която не му позволи да продължи и бе заменен от Емануил Манев.  

На почивката наставникът на домакините Едуард Ераносян направи две промени в тима си, като в игра се появиха Пауло Серджо и Парвиз Умарбаев. Този ход на специалиста даде своя резултат и домакините започнаха да действат по-разнообразно в предни позиции.

Още в 51-ата минута Серджо получи отляво и центрира в наказателното поле, където Тунчев стреля с глава, а топката „кацна“ на напречната греда.

Само четири по-късно Нефтохимик създаде най-чистата си възможност. Емануил Манев бе изведен отдясно, напредна и стреля силно, но Харуби успя да избие. При добавката на Вълчев също нямаше късмет и вратарят улови.

Веднага след пропуска на Вълчев дойде нов за гостите. Този път Галин Иванов бе разколебан, след като стреля от фаул, а Харуби отново изби.

В 60-ата минута Дани Кики и Мартин Камбуров последователно пропуснаха от удобни позиции, като не успяха да се възползват от грешки в отбраната на Нефтохимик.

Десет минути преди края на двубоя домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Иван Горанов получи втори жълт картон. Това обаче не се оказа решаващо за крайния резултат в мача, който остана непроменен.

ЛОКО ПД – НЕФОТХИМИК 0:0

Локомотив Пд: 16.Ясеин Ел Харуби, 14.Иван Горанов, 3.Александър Тунчев, 15.Димитър Везалов, 90.Шоко, 4.Стефан Йевтоски, 10.Веселин Марчев, 27.Димо Бакалов, 19.Димитър Велковски, 9.Дани Кики, 11.Мартин Камбуров

Нефтохимик: 1.Янко Георгиев, 20.Яни Пехливанов, 17.Ранди Онуоха, 25.Ангел Грънчов, 26.Виктор Хомей, 6.Георги Вълчев, 13.Йордан Йорданов, 8.Николай Дюлгеров, 11.Владислав Романов, 10.Галин Иванов, 91.Венцислав Христов

Стадион: „Локомотив“, Пловдив

Рефер: Ангел Баялцалиев