Отборът на Локомотив Пловдив загуби от казахстанския Кайрат в поредната си контрола по време на подготвителния лагер, който провежда в турския курорт Белек. „Смърфовете“ паднаха с 2:4, но двубоят продължи само 86 минути. Арменският рефер прекрати срещата няколко минути преди края на редовното време заради токов удар, който доведе до проблеми с осветлението на терена.

Двубоят започна отлично за тима от Казахстан, който откри резултата още в първата си атака в мача. Едва в 40-ата секунда котдивоарският нападател на Кайрат Жерар Гоул стреля от границата на наказателното поле и изненада Ел Харуби.

През първото полувреме нов гол не падна, но Кайрат, в чийто тим личеше името на Андрей Аршавин, бе по-активният и пропусна няколко добри ситуации. Нов гол на Гоул бе отменен заради нарушение в атака, а бившият нападател на Арсенал пропусна уникална възможност малко преди почивката.

Локо Пд - Кайрат

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

Останалите пет гола дойдоха през второто полувреме. В 60-ата минута Кайрат увеличи преднината си чрез Барбузов, а пет по-късно резултатът стана класически. Иво Иличевич изненада Пиргов с удар по-диагонала.

В следващите минути Локомотив увеличи оборотите и в рамките на две минути от 73-ата до 75-ата, реализира две попадения. Първо Дани Кики се разписа, а вторият гол бе дело на резервата Ияд Хамуд.

Локо Пд - Кайрат

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

Все пак тимът на Кайрат не допусна обрат на резултата и на свой ред реализира в 84-ата минута, а в автор на гола отново се превърна Гоул.

Малко след това двубоят бе прекратен заради проблеми с осветлението.

Най-интересните моменти от срещата:

ЛОКО ПД - КАЙРАТ 2:3

0:1 Жерар Гоул 1'

0:2 Барбузов 60'

0:3 Иличевич 65'

1:3 Кики 73'

2:3 Ияд Хамуд 75'

2:4' Жерар Гоул 84'

Локо Пд: Ел Харуби, Пл. Крумов, Д.Везалов, П.Виданов, Ив.Горанов, Ст. Йевтоски, Луке, Д.Бакалов, В.Марчев, П.Умарбаев, Дани Кики.

Кайрат: Покатилов, Ахметов, Арсо, Маркович, Суюмбаев, Бакаев, Куат, Исламхан, Аршавин, Жуков, Гоул.

16:00 Начало на мача!

1' - Какво начало на мача! Тимът на Кайрат открива резултата още с първата си атака към вратата на Локомотив Пд. Жерар Гоул реши да пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле и изненада стража Ел Харуби.

5' - Два последователни корнера в полза на Локомотив Пловдив, които обаче не водят до нищо интересно.

13' - Нов шанс за Кайрат! След центриране отляво, голмайсторът Гоул се извиси над всички в наказателното поле и стреля с глава, но прати топката над напречната греда. 

31' - В. Марчев стреля от 20 метра по земята, но встрани от вратата

33' - Разбъркване в наказателното поле на Кайрат, при което топката среща ръката на Жуков, но главният рефер от Армения не посочва бялата точка. 

37' - Уникален пропуск на Аршавин! Руснакът получи топката на два метра от голлинията, но вместо да стреля се опита да лъже Ел Харуби и сбърка.

41' - Котдивоарецът Гоул бележи във вратата на Локомотив Пловдив, но попадението е отменено заради нарушение в атака. 

44' - Коварен удар на Исмалкан от фаул, но Ел Харуби показва класа и избива. 

45' - Край на първата част!

46' - Начало на второто полувреме!

Две промени в състава на Локомотив Пловдив. В игра влизат Пиргов и Тунчев, съответно на местата Ел Харуби и Везалов.

В Белек започва да вали слаб дъжд, който най-вероятно ще затрудни допълнително играчите на двата тима.

52' - Напрежение между Исламхан и Умарбаев в центъра на терена, но двамата се разминават без картони.

60' - 2:0 в полза на Кайрат. Влезлият като резерва Барбузов не остави никакви шансове на Пиргов.

64' - В игра за Локо Пловдив влизат Ияд Камуд, Р. Петров и Шоко. 

65' - Нов гол във вратата на Локо Пд! Кайрат повежда с 3:0 на българския тим след попадение на резервата Иво Иличевич. Той се разписа с удар от около 15 метра по диагонала. Малко преди това Пиргов отрази удар на Гоул.

73' - Локомотив връща един гол чрез Дани Кики. Капитанът на българския тим овладя на границата на наказателното поле и с премерен удар намали.

75' - Втори гол за Локо Пд! След разбъркване в наказателното поле, Ияд Хамуд се оказа най-съобразителен и от близко разстояние се разписа за 2:3.

83' - Претенции за дузпа от страна на фубтолистите на Локомотив. Ияд Хамуд пада в наказателното поле, но претенциите му не са уважени.

84' - Втори гол на Жерар Гоул! Нападателят на Кайрат остана сам срещу Пиргов и с лекота го преодоля. 

Токов удар на стадиона в Белек, които води до проблеми с осветлението на трена.

Реферът изчака няколко минути и взе решение да даде последния съдийски сигнал. 

86' Край на мача!