Една легенда се завръща. Един от малкото останали действащи футболисти, шампиони с Локомотив Пловдив от 2004 г., ще облече отново екипа на "смърфовете". Това е полузащитникът Георги Илиев, а новината беше обявена на сайта на клуба.

Срокът на договора не се съобщава, но по-рано през юни стана ясно, че той ще се обвърже с "железничарите" само до края на годината. Това време би трябвало да му е достатъчно, за да подобри рекорда по мачове в цялата история на българския елитен футбол. 

В момента Илиев има 442 мача, а рекордът е на Марин Бакалов с 454. До края на годината в Първа лига ще се изиграят 20 двубоя, така че халфът, който на 5 септември ще навърши 38 години, спокойно ще може да го задмине.

Освен, че е шампион с Локомотив, той се е състезавал още за отборите на Светкавица, ЦСКА и Шъдзяджуан. Илиев е истинска легенда на Черно море, където игра последно. От там той си тръгна с края на сезона, когато не беше подновен договорът му. 

В края на миналата кампания той беше един от играчите на варненци, които се провалиха на детектор на лъжата във връзка с мача им с ЦСКА по-рано през май и беше изваден от групата за последния мач за сезона срещу Лудогорец.