Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски излезе с изявление към феновете на клуба, в което отрече съмненията в пасивност към ръководството на клуба по отношение на "болната за всички нас тема, свързана с изграждането на новата база на ДЮШ и новия стадион", както се изразява босът на "смърфовете".

Крушарски е категоричен, че: 

- Ръководството на Локомотив Пловдив е заявило своите инвестиционни намерения, които са входирани в Община Пловдив по съответния ред както следва: №16КЛ37 от 25.01.2016 г. и №16КЛ413 от 05.10.2016 г.

- Ръководството на Локомотив Пловдив  е възложило изработването на проекти за двата обекта, които вече са факт.

- Ръководството на Локомотив Пловдив  е входирало всички изискуеми документи, които са необходими за отдаването на концесия на имот, предвиден да се превърне в тренировъчен комплекс, намиращ се в ЖК Тракия, както и концесия за реконструкция и модернизация на ,,Спортен комплекс-стадион "Локомотив". Входящите номера са съответно 17КЛ262 от 23.10.2017 година и 17КЛ212 от 30.10.2017 година.

"Приключило е прединвестиционното проучване на двата обекта - новата база на ДЮШ и новия стадион, анализите вече са готови и предстои да започне процедура по отдаването на обектите на концесия. Което означава, че нещата са на финалната права и от тук нататък следват процедури, които са изцяло в правомощията на органите на местната власт. Достигането до този етап обаче нямаше да се случи, ако ръководството на Локомотив е било "пасивно" и не си е свършило работата", твърди Крушарски.

"Ако е имало пасивност по отношение на обновяването на стадиона и построяването на нови бази, то тя със сигурност не е от страна на сегашното ръководство на клуба. И за да спрат спекулациите по темата, възнамерявам да се възползвам от обявената от кмета Иван Тотев възможност за лична среща с него по въпросите, свързани с двата проекта, като бих се радвал да дойдат не само представители на фен организациите, присъствали на предходната среща, но и всеки заинтересован редови локомотивец", казва още Христо Крушарски.