Феновете на Локомотив (Пловдив) излязоха днес с отворено писмо до община Пловдив. Публикуваме го без редакторска намеса.

"Ние, привържениците на Локомотив (Пловдив), искаме да зададем следния въпрос на хората, отговорни за състоянието на стадион "Локомотив" или иначе казано на реалните му собственици:

Предвид това, че футболът е все още най-популярната спортна игра не само в страната, но и в града ни, настояваме да знаем по какъв начин Община Пловдив има намерение да стимулира абсолютно належащите инвестиции в едно спортно съоръжение, което за разлика от други изисква многомилионни средства за изграждането му, при положение, че "изрязва" от концесията основни места, където могат да бъдат изградени обекти, спомагащи не само за получаването на съответната категория/лиценз, но и за частична възвращаемост на средствата на евентуален инвеститор?!? В същото време всичко това бива предоставено на други клубове, дори такива, които не само, че не са част от "семейството" на Локомотив (Пловдив), но дори исторически не са свързани не просто със спортния комплекс, а с тази част на града?!

Припомняме, че БДЖ и няколко строителни предприятия в миналото построиха този комплекс с цената на много труд, воля и упоритост, за да бъде дом на Локомотив (Пловдив), след което той бе подарен от същите на Общината, но не за да бъде парцелиран и раздаден!

Тук е моментът и да попитаме Община Пловдив още нещо защо при положение, че имаше проект, който тя изработи и финансира заедно с привържениците на Локомотив (Пловдив), то същият не бе предложен на волейболен клуб Марица, с което да се потърси партньор в изграждането на частта със залата и което щеше да реши както единия от проблемите, поставен от самите тях, така и един от "препъни камъните" пред изграждането на така желаната от всички привърженици на Локомотив Трибуна "Бесика"?! Тук държим да кажем, че ние нямаме нищо против ВК Марица и през изминалите няколко години, в които те са на Лаута, сме се доказали като добри техни "домакини", радвали сме се и ще се радваме на техните успехи, но не искаме това да става за сметка на унищожаването на футболния ни клуб, защото по един или друг начин точно това започва да става. И ако сега най-вероятно с действията си Общината ще изгони поредния инвеститор, изявил желание да изгради нещо и до момента вложил не малко свои средства в изграждането на игрища, база, трибуна както и покриване на стари задължения, то как от местната управа виждат бъдещето развитие на въпросното футболно съоръжение при положение, че техните решения ще бъдат основната причина за евентуално негово оттегляне, с което вероятно ще поставят в тежко положение и самия клуб? Припомняме, че вече веднъж на същия му бяха отказани терени в ж.к. Тракия, а това е втори удар!?

Желаем също така да попитаме Общината какво прави и по още един въпрос, чийто инициатори бяхме ние: След като преди няколко години Общинският съвет гласува срещу частичното изграждане на Праисторическото селище, намирало се в близост до комплекса и което е част от огромното културно-историческо наследство на града ни, какво направи в тази насока, в последните вече близо 4 години, при положение, че в решението на ОбС бе написано, че ще се търси разрешение в рамките на Парк "Лаута"?!
Независимо, че имаме на два пъти входирани молби за среща в търсене на решение, още от декември 2013 г. до този момент нямаме никакво становище от страна на местната управа относно този казус, макар такова да ни се полага!