Феновете на носителя на Купата на България Локомотив Пловдив застанаха зад каузата за изграждането на стадион "Пловдив". Единственият стадион на два етажа в България тъне в разруха и в последните години така и не се намира начин да бъде реновиран и да отвори врати за спортни събития. 

Затова феновете на "железничарите" застанаха зад тази инициатива и разпространиха призив за подкрепа. Ето и какво написаха те: 

"През годините се изписа много за стадион „Пловдив“ и бъдещето му. За съжаление, до сега всички управници си останаха само с предизборните обещания и без реални действия в тази посока, а бъдещето година след година се превръщаше в минало, докато бижуто на спорта в България тънеше в разруха. Същевременно през последните години се построиха много зали и игрища в по-малки градове от нашия. Крайно време е най-популярният спорт в Пловдив и България изобщо да получи своя дом."

"Нека да спрем да говорим и да започнем да действаме реално за това Пловдив да има своя градски стадион и спортен център – необходимата инфраструктура е налице. От това зависи здравето на нашите деца, от това зависи дали бъдещите поколения ще станат свидетели на паметни футболни двубои като тези на Локомотив с Ювентус или ще продължим да пътуваме стотици километри до Бургас и София, за да бъдем вечно домакини, но в кавички!"

"Пловдив може само да спечели от изграждането на модерен футболен стадион! Проста справка показва, че на стадион „Васил Левски“ се помещават клубове за най-различни спортове, сред които и бойни изкуства, студия по танци, два фитнеса, музей на спорта, боксов клуб и още много други, свързани със спорта и здравето организации и услуги. Освен това, при едно участие на пловдивски отбор в евротурнирите приходите, ползите и добавената стойност за града ни биха били неимоверни."

"Бизнесът в Бургас и София сигурно е спечелил повече пари от евроучастията на пловдивските отбори, отколкото би струвала реконструкцията на стадиона. Още повече, че в Пловдив подобни спортни мероприятия няма да причиняват безумни задръствания, както това се случи в София."

"Ние, феновете на Локомотив Пловдив, апелираме да се направи всичко възможно голямата тръпка и същевременно голямата болка на поколения пловдивчани – стадион „Пловдив“ – да се превърне в едно модерно съоръжение, с което градът ни да се гордее! Уважаеми държавници, покажете, че се грижите за благоденствието на града и поколенията ни!", написаха феновете на Локо. 

Призоваваме всеки един пловдивчанин да застане зад идеята стадион „Пловдив“ да бъде върнат към живот! Независимо от клубни пристрастия, независимо от това дали е фен на футбола или не се интересува изобщо от този спорт. Здравето на нашите деца и любовта към града ни го изискват!