Привърженикът на Локомотив Пловдив Николай Спасов говори пред Дарик радио във връзка с предстоящото откриване на скулптурата в цял ръст на легендата на „смърфовете“ Аян Садъков на 4 декември от 15:00 часа. Спасов сподели за усилията, които са коствали на локомотивци изработката на паметника и обясни, че се планират още подобни статуи на алеята пред стадион „Локомотив“ в пловдивския парк Лаута

„Идеята е да почетем Садъков. Той е важен и за българския футбола. Рекордьор по участия с националните гарнитури. Във вторник (4 декември) в 15.00 часа ще е официалното откриване на статуята му в цял ръст. Господин Неделчев е главен виновник. Заради него самият проект се вмести в 40 000 лева. Подобна инициатива по принцип излиза някъде около 150 000 лева. В този ред на мисли сме благодарни на всички дарители. Поздрави за инициативния комитет“, започна Спасов.

„Всеки е добре дошъл на стадиона за откриването. Проектът отне време. Откриваме го в деня на дербито с Ботев Пловдив, за да стане празникът по-голям. Пред стадиона ще се случи всичко. Вижда се статуята от самото влизане. Надявам се да стане празник за града. Да сме живи и здрави с времето, планираме още подобни скулптура“, добави привърженикът.