Капитанът на Локомотив Пд Димитър Илиев сподели след контролата с Динамо Тбилиси (2:2), че тимът му има амбиции да се пребори за място в Топ 6 на Първа лига.

„Смърфовете” се подготвят в Анталия, а именно капитанът на тима реализира изравнителния гол от дузпа.

„Действително се получи полезна проверка, грузинският футбол се отличава с много единоборства, с много бързи и технички играчи. Мисля, че показахме добри неща в атака, а в защита като отбор допуснахме доста грешки. Позитивите от контролата са повече от негативите”, сподели капитанът на Локо Пд.

„С всеки мач, имаме още три тук на турска земя, ще се подобряваме и ще бъдем в оптимална форма за официалните мачове.”

„Това, което зависи от нас го правим - тренираме, атмосферата в съблекалнята е повече от добра и с нетърпение очакваме пролетния дял, дано да е по-добър. Липсваше ни постоянството през есента, но вече мисля, че ще изглеждаме по-добре. Ще гоним влизане в шестицата, четвъртфинал за Купата на България, но най-важното е да изглеждаме все по-добре като отбор. Реалната ни цел е 6-ото място.”

„В исторически план Локомотив доста често побеждава на Герена, няма мач, в който да излезем и да кажем, че нямаме шансове. Най-важното е да върнем феновете по трибуните, защото в последните години има сериозен отлив, а това е много тъжно”, коментира още Димитър Илиев.

В първия си мач след подновяването на шампионата Локо Пд гостува на Левски на 17 февруари.