Лудогорец и Локомотив Пловдив е вторият мач от съботния ден в третия кръг на Първа лига. Шампионите влизат в срещата с преклонена глава, след като отпаднаха от квалификациите на Шампионската лига след загуба от Видeотон.

Така Лудогорец отива в пресявките на Лига Европа, където в трети кръг ще играе с босненския Зрински Мостар.

За битката срещу "смърфовете" разградчани ще бъдат без Джоди Лукоки, Абел Анисе и Владислав Стоянов. 

Локомотив Пловдив влизат в срещата без Илко Пиргов и Игор Банович, като хората с властта в Локомотив - Христо Крушарски и Чавдар Цветков присъстваха на живо по време на срещата на "орлите" срещу Видеотон в Унгария.

Пловдивчани реализираха трансфер през седмицата, привличайки Уирис Густаво де Оливейра, а същевременно се разделиха с Искандар Джалилов и Антони Милина. Благодателят на Локомотив Пловдив Христо Крушарски пък заповяда на отбора да влезе в първата шестица. Предстои среща между боса на "смърфовете" и феновете на Локо Пловдив.

Двата отбора се изправят в събота, 4-ти август, от 20,30 часа, като срещата ще можете да гледате по DIEMA SPORT, както и на PLAY DIEMA XTRA. Развитието на срещата минута по минта ще може да намерите в Gong.bg, а също така може да слушате на честотите на Дарик радио.