Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович бе много гневен след поражението на отбора му с 1:3 от Черно море в efbet Лига. Босненецът призна, че е имало редица грешки в играта на „смърфовете”, ала сезонът вече е в разгара си, а предстоят и мачове за Лига Европа. Акрапович не е видял „желание и устрем” в играчите, като довери, че ще имат проблем футболистите, ако продължават така.

„Заслужена загуба за нас. Не направихме това, което бяхме планирали. Само първите 20 минути имахме добри шансове. Първата грешка в защитата ни получихме гол. Втората грешка – нов гол, а и третата дойде третото попадение. Всички голове в нашата врата бяха заради нас. Тренирахме за този мач, но не успяхме. Имаше играчи, които не слушаха или не искаха да слушат. Това е моя работа и ще я оправя”, започна той.

„Имам играчи, които играят, когато им е удобно и нямат притеснение. Когато можеш да подаваш и да правиш хубави атаки с технични изпълнения – добре, но ако нещо не функционира трябва да покажеш зъби. Загубихме 30 топки в 16 метра, а когато противникът е качествен, то ти не можеш да контролираш този процес. Не успяхме да се справим с Родриго. Играем, когато ни е удобно, а футболът е неудобна игра. Когато не даваш за 90 минути всичко от себе си, не печелиш точки”, започна той”, акцентира Акрапович.

„Целият отбор визирам конкретно. Да започнем от вратаря до последния в атака. Всички ме разочароваха. Не е единичен случай. Всички не показаха „топки”. Не показахме реакция и трябва да променим нещата, тъй като ще имаме проблем”, продължи треньорът на Локо Пд.

„Дано да е прекомерно желание, но днес 100% не беше това. Подценяване? Кога можем ние да подценим? Някои явно празнуват още финала за Купата и само това е може би причината за подобно представяне. Сърдит съм и не искам да казвам повече. Играчите трябва да се коригират иначе ще стане проблем”.

„Ние 100% ще изглеждаме по-добре в Лига Европа от днес. Познавам отбора си и за такъв мач мотивацията няма да липсва. Искам винаги да я има тази мотивация и да я покажем на феновете, които ни подкрепят. Не може един играч да си избира мачовете, в които да играе добре. Ако не подходиш сериозно в 90-те минута, просто нямаш място във футбола”, говори още Акрапович.

„Едните имат по-голяма техника, другите са силни физически. Радник е по-качественият отбор като индивидуалности. Тук първата грешка е да говорим за Радник, тъй като в следващия ни мач е в петък и сезонът може да започне лошо за нас”.

„Петър Витанов беше контузен преди мача и липсваше за нас, това е лошото”, завърши Бруно Акрапович.