Осминафиналите в турнира за Купата на България ще стартират със зрелищен сблъсък между Локо София и Локо Пловдив. Двубоят е днес от 15:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg можете да проследите всичко най-интересно от мача.

Скандалът между Христо Крушарски и Иван Василев в дните преди срещата внесе още по-голямо напрежение, но в крайна сметка всичко утихна и мачът ще се играе на стадион "Локомотив" в столичния картал "Надежда".

Старши треньорът на Локомотив Сф Иван Колев призна, че отборът му тренира и дузпи преди днешния осминафинал за Купата на България Локо Пловдив. Той не може да разчита наказания Октавио и контузените Марио Петков и Матеус Дуарте Роча. Под въпрос до последно ще бъде участието на халфа Владимир Семерджиев.

„Тежък мач, който ще е много по-различен от онзи, който изиграхме срещу Локо Пд на „Царско село“ за първенството. Тогава те очакваха по друг наш отбор. Сега се намират във възход, а ще искат да се реваншират за мача за първенството, в който ги победихме с 1:0. За Купата целите са ни същите като в първенството – да играем добре и да стигнем, колкото можем по-напред. Естествено, че сме готови и за варианта „дузпи“, защото те винаги са възможен изход в турнирните мачове. Разликата между нас и тях е голяма – ние сме развиващ се отбор, който търси своето лице и идентификация. А те имат едно ядро от футболисти, които играят от доста години заедно. Въпреки това ще се постараем отново да им се противопоставим успешно“, заяви пред „Мач Телеграф“ треньорът на Локомотив Сф Иван Колев.

За пловдивчани пък наказан е Милош Петрович, без който защитата на отбора със сигурност ще бъде допълнително компрометирана. Молдовецът Артур Крачун изобщо не се вписа на „Лаута“ и е далеч от агресията, която демонстрираше Лукас Масоеро. Младият Мартин Паскалев пък е трудно да бъде преценен дали въобще все още има ниво да е част от елитния ни футбол.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ

ЛОКО СФ: Любенов, Рапосо, Крачунов, Кацикас, Орачев, Кацаров, Милошев, Александров, Лолала, Пинсон, Бухмиди

Резерви: Витков, Вал. Николов, Чипев, Стоилов, Семерджиев, Ил. Димитров, Лука Иванов

Треньор Иван Колев

ЛОКО ПД: Пиргов, Гомис, Крачун, Биков, Карагарен, Витанов, Умарбаев, Томашевич, Салинас, Д. Илиев, Г. Минчев

Резерви: Редер; Паскалев, Николаев, Янчев, Сно, Ангелов, Ал. Иванов, Руан

Треньор Александър Тунчев

Съдия Валентин Железов