Настоящият административен директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов, който е бивш рефер и шеф на българските съдии, коментира актуалната тема в последните дни в родния футболен елит – грешките на реферите и недоволството на клубовете.

За поисканата оставка на настоящия шеф на Съдийската комисия Йордан Сталев от Левски, Узунов коментира пред Дарик радио:

„Всеки клуб по същата логика може да има претенции към дадени съдии. Да, ние също пуснахме една декларация до Съдийската комисия за три от нашите мачове, където също имаше недобро съдийство от наша гледна точка. А това, че най-елитните ни съдии не се искат, Левски си имат някакви съображения. Знаем защо, аз не искам да ги коментирам. Следя развитието на съдийството. Разликата между водещите отбори – Лудогорец, Левски и ЦСКА е съвсем малка и може би от там идва ескалацията по съдиите.”

„Има определени съдии, които имат перфектни качества и заслужават дори едно голямо ниво на европейските срещи. А има съдии, които не са на нужното ниво и доста прибързано са вкарани в елита”, каза още Наско Узунов, а попитан дали Йордан Сталев трябва да подаде оставка, отговори:

„Не съмаз  човекът, който да каже, дали да остане или не. Българският футболен съюз му е гласувал доверие и той преценява. Йордан Сталев не ръководи срещи, а футболните съдии, неговите подчинени. Те трябва са бъдат по-концентрирани, защото има грешки, за които зрителите се чудят как може да бъдат отсъждани. Няма да визирам футболни срещи, но те се виждат и са явни.”

Колкото до предстоящия сблъсък от 14-ия кръг на Първа лига между Локомотив Пловдив и ЦСКА в събота от 15 часа, Наско Узунов сподели:

„Направена е организация и днес касите на стадиона ще работят до 21 часа и билетен център Пловдив пред община Пловдив до 18 часа ще продава билети за срещата между Локомотив и ЦСКА. Ние очакваме около 2000 човека, а и пиарът на ЦСКА, че Христо Стоичков ще присъства на срещата, а това не отговаря на истината, беше доста голям. Много фенове от Харманли, Свиленград сигурно ще присъстват на срещата.”

„Това, което се случи в мачовете с Лудогорец, Ботев и Левски да се получи и в предстоящия двубоя. Момчетата са мобилизирани, концентрирани. Мисля, че ще имаме успех в предстоящия двубой. Няма напрежение. Отборът е спокоен и разкрепостен. Двубоят с Дунав бе благополучен и това повдигна тонуса на футболистите”, каза Атанас Узунов по повод очакванията си за мача, а коментира и слуховете за присъствие на Христо Стоичков на стадиона: „Никой не е разговарял с Христо Стоичков, а и той се прибира с полет, който пристига след началото на футболната среща.”