Старши треньорът на Марек Дупница – Танчо Калпаков, изрази съжаление, че тимът му е отпаднал от SESAME Купа на България след загубата с 0:1 от Локомотив Пловдив. „Смърфовете” се наложиха с гол в продължението на първата част.

„Това беше един турнирен мач. Няма как да сме щастливи от загубата. Добре познаваме отбора на Локомотив Пловдив, който има начело един от най-добрите специалисти у нас. Аз не съм доволен от загубата. Като гледам момчетата в съблекалнята, и те не са щастливи. Не искахме само да се надиграваме и да играем красиво, а и да отстраним Локомотив Пловдив”, сподели наставникът на дупничани.

„Колкото и несериозно да звучи, ние се готвихме да победим. Стратегията ни бе да стоим малко защитно. Опитахме се да затворим подстъпите към нашата врата, а след това да организираме опасни атаки. Злощастно допуснахме нелеп гол в края на първото полувремето. Немисля, че имаха някакви сериозни положения през първата част. В последните моменти и физическите сили ни напуснаха и нарушихме малко концепцията си. С умората не можехме да спазваме тактическите  указания. Ние не сме спрели да бъдем оптимист още от първия ден откакто съм тук. Доста колеги се оплакват, че искат класа играчи, но мисля, че нашите играчи са достатъчно класни и имат характер”, каза още специалистът.