Столичната дирекция на вътрешните работи  обяви, че предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящия двубой между Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив за Купата на България на 15 май /сряда/ от 19.00 часа на Националния стадион ”Васил Левски”.

Съвместно със Столична община са координирани действия за осигуряване на места за паркиране на организирано пристигащите в София фенове на двата отбора. За феновете на Ботев е предвидено да имат възможност да паркират на ул.“Кирил Видински“, а за привържениците на Локомотив - на площада пред Храм- паметник "Св. Александър Невски".

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща имат  частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. 

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16.30 часа.

В деня на провеждане на футболния мач,  билети на касите на Национален стадион „Васил Левски“ няма да се продават.
  
Във връзка с провежданото спортно мероприятие,  в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

Екипът ни ще ви покаже всичко около големия финал в сряда!

Два часа преди неговото начало по DIEMA SPORT и NOVA SPORT ще може да видите изобилие от ексклузивни репортажи, както и емоционалното пътуване на пловдивските фенове към София, част от което ще бъдат и нашите репортери.

Предаването „Домът на футбола“ от 17 часа ще бъде посветено на финала за Купата на България, а специален гост ще бъде Георги Иванов – Гонзо.

От 18 часа започва студиото за финала на Купата на България от стадиона. Гости на Илиан Енев ще бъдат две от легендите на пловдивския футбол Едуард Ераносян и Марин Бакалов.

Ще видите специален материал посветен на братята Пиргови, които ще се изправят един срещу друг във финала за Купата на България.

Ще видите пловдивското дерби във финала от гледната точка на легендите Георги Василев и Петър Зехтински.

Битката за Пловдив - това е финалът!

Легендата Атанас Пашев: Ботев е фаворит по няколко показатели