Осминафиналната фаза на турнира за Купата на България донесе много емоции и изненади, но хубавото за феновете е, че от него предстои още една, макар и финална порция сблъсъци. В четвъртък на терените ще видим носителя на трофея Локомотив Пловдив, който ще има тежка задача срещу Литекс, както и един от претендентите за трона - ЦСКА, който гостува на бойкия Арда. 

Програмата стартира още на обяд. В 13:30 часа в Кърджали ще настане празник, защото "червените" за първи път ще гостуват там, а това шоу ще можете да наблюдавате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и на GONG.BG минута по минута. 

С оглед на огромното изоставане от Лудогорец в първенството, този турнир е основният шанс на "червените" за трофей. Но задачата пред тях няма да е никак лека, защото се изправят срещу съперник, който е воден от бившия им наставник Стамен Белчев. А той познава изключително добре опонента си. 

Тази битка с Арда, както и предстоящата след това за първенство в неделя, ще е от изключителна важност и за наставника на гостите Милош Крушчич. Той има за задача да извоюва два успеха в тях, за да остане за постоянно на поста, с който засега е обвързан само до края на годината. 

Сърбинът няма особени проблеми със състава. Единствените отсъстващи са тези с дълготрайни травми - Жанио Бикел, Рафаел Енрике и Томи Юрич. Тях няма да видим на терена до края на годината заради болежките им, така че той е наясно отдавна с липсата им. 

Колкото до Арда, там главоболията на Белчев са много повече. Той на практика ще излезе без чист таран. Причината е, че титулярите на тази позиция Елиша Сам и Радослав Василев са с травми и няма да играят не само днес, но и в неделя срещу "червените". Това може да наложи пускането на Спас Делев на върха на атаката. 

Каквито и трудности да изпитват двамата наставници с окомплектоването на единадесеторките си, шоуто е гарантирано. Такова се очаква да има и на "Лаута", където Локомотив посреща втородивизионния Литекс. Това е второто препятствие за "железничарите" по пътя им към защита на трофея от миналия сезон. 

Наставникът Бруно Акрапович може да използва всичките си основни футболисти и затова се очаква "смърфовете" да преминат без затруднения срещу втородивизионния си съперник. Но от друга страна, ловчанлии винаги са се представяли добре в тази надпревара и са поднесли не една и две изненади. 

Дали ще съумеят да хвърлят бомбата в надпреварата и да отстранят действащия носител на трофея, предстои да разберем от 17:30 часа от прякото предаване на DIEMA SPORT и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще следим всичко минута по минута и на GONG.BG.