Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че се надява феновете да спазват предписаните мерки за финала на Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив. Както стана ясно за финала ще бъдат допуснати 12 хиляди души на Националния стадион "Васил Левски". Министърът допълни, че в близките дни се очаква намаляване на заразените от коронавирус и не се очаква затягане на мерките, но предупреди, че при неспазване на предписаните мерки ще се предприемат по-строги действия.  

Lap.bg
15 снимки

"Изпратих писмо по отношение на организацията и мерките за сигурност. Сигурността на хората по стадионите и на играещите спортисти е най-важна. Не се предвижда затягане на мерките. Спортистите пазят сериозно своето здраве, медицинските екипи се грижат за тяхното здраве. Млади хора са и са в най-добро състояние. Очакваме следващите дни намаление на случаите. Надявам се на този етап да няма затягане на мерките", заяви министър Ананиев. 

"Задължение на организатора на футболния мач е да осигури спазването на мерките. Има съставен акт от Левски - ЦСКА. Организаторът носи отговорност, отборът, който е домакин".

"За финала отговаря професионалната футболна лига. Те трябва да разпределят по справедлив начин билетите и да организират мерките. Останалите мачове продължават по старите мерки - 1000 души на сектор. Който наруши разпорежданията, отборът-домакин ще понесе последствията".

"Ще издам заповед в сряда - разпределение по 3000 души в четирите сектора. Ако стане масова практика, както на ЦСКА - Левски, ще затегнем мерките. Нека да дадем шанс и доверие на хората. Надявам се този път да бъдат по-коректнни, но ако не е така - ще предприемем по-строги действия". 

"Клубните лекари са на много професионално ниво. Всичко се следи. Който е бил във футбола - това е една голяма любов, нека да бъдем отговорни към нея", допълни доктор Михаил Илиев.