Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски сподели, че е бил убеден в успеха на отбора си във финала за Купата на България срещу ЦСКА и, че катастрофалното поражение с 1:6 от Лудогорец не може да се сметне за загуба, защото са решили да опитат как ще се справят резервите. Той допълни, че вратарската рокада преди схватката с "червените" се е случила в последния момент.

„Бях сигурен, че Купата е наша и няма да я изпуснем. За Локомотив проблемът е да набере инерция и като му из­пуснат спирачките, нямат спиране. Треньорът направи тактическата смяна, с която блокира съперника. Мачът с Лудогорец не може да се кажа, че е загуба, защото ние бяхме решили да видим какво прави втората смяна, за да видим кой, накъде, защо и как. Досе­га по 20 минути не можеш да прецениш дали става или не“, разкри Крушарски.

Босът каза, че за него двата финала срещу Ботев и ЦСКА са били идентични.

„Смяната на вратарите не е риск. Луков доказа, че е №1, а Пиргата знаете с кол­ко спасени дузпи ни класира миналата година. Той си е дузпаджия. Тази смяна повлия психически на ЦСКА. Говори­хме по тази тема и Бруно Акрапович го е решил в последния момент. Даже Илко Пиргов нямаше време да загрее. Занев пък е направил психическа атака на Момчил Цветанов, но той успя да запази самообладание и вкара. Не очаквах чак толкова бързо да постигнем успехите. Аз съм човек, който планира не­щата. Сега остава шампион­ската титла“, подчерта собственикът на "смърфовете" пред националната телевизия.